Avto
54 ogledov

Mercedes razred S cabrio s slovenskim podpisom

Mercedes-Benz S cabrio Mercedes-Benz AG
Zvezda se vrača. Po letu 1971 ponovno prihaja kabriolet razreda S. Objavljamo prvo skico, katere avtor je Robert Lešnik, so zapisali na Facebook strani slovenskega zastopnika za znamko Mercedes.

Mercedes-Benz je svojo zastavonošo, razred S, predstavil pred letom dni in pol na avtomobilskem salonu v Ženevi. Že takrat so Nemci najavili prihod novih različic svojega najbolj luksuznega modela.

Tako sta se lani pojavila športna S63 AMG coupe in S65 AMG coupe, kmalu pa bo prišla tudi različica razreda S cabrio, ki je za zdaj znana pod tovarniško kodno oznako A217. Prihod kabrioleta so v preteklosti potrjevale tudi številne vohunske fotografije in video izseki maskiranih testnih primerkov.

Predstavili prvo skico

Kmalu zatem je tudi šef projekta razreda S Martin Hulder uradno potrdil, da bo ta luksuzni in velik kabriolet s klasično, mehko streho, premierno predstavljen leta 2015. Mercedes ga bo predstavil na domačem salonu, septembra v Frankfurtu. Pred tem so v Stuttgartu predstavili prvo skico, za katero je poskrbel šef oblikovanja Slovenec Robert Lešnik.

V dolžino bo S cabrio meril toliko kot S coupe (5027 milimetrov), podobna bo tudi višina (1411 milimetrov). Pričakujemo lahko sedeže nadgrajene s tehnologijo airscarf. Gre za sistem ogrevanja, ki skozi kanale v sedežih in naslonih za glavo usmerja topel zrak navzgor proti vratu.

Za pogon naj bi skrbeli 4,7-litrski V8 twin-turbo motor z 335 kilovatov moči (455 KM) in 700 Nm navora, pa 5,5-litrski V8 twin-turbo z 430 kilovatov moči (585 KM) in 900 Nm, kot tudi 6,0-litrski V12 twin-turbo z 463 kilovatov moči in 1000 Nm navora.

Standardno bo imel pogon na zadnji kolesi, opcijsko pa tudi 4Matic pogon na vsa štiri kolesa. Med drugim bo opremljen s head-up projekcijskim zaslonom, prilagodljivimi prednjim svetili, vsemi najnaprednejšimi asistenčnimi sistemi za pomoč vozniku, infrardečo kamero za pomoč pri vožnji ponoči ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.