Avto
3665 ogledov

MG4 z inovativno baterijo nad Volkswagnov ID.3

MG4 electric MG
Znamka MG je pokazala svoje najmočnejše novo orožje doslej. Prihaja tudi v Slovenijo, baterijo bo mogoče tekom lastništva spreminjati.

MG4 electric je električni avto, ki ga bodo prodajali primarno na evropskem trgu, tudi v Sloveniji.

MG4 je prvi model na novi modularni EV platformi kitajskega koncerna SAIC, pod katerega sodi znamka MG. 4,3 metra dolga petvratna kombilimuzina bo imela zadnji pogon, obljubljajo pa idealno razporeditev mase 50:50, s katero želijo spomniti na nekdanjo športno slavo nekoč britanske znamke.

MG4 electric | Avtor: MG MG

Avto je razmeroma nizek. To so med drugim dosegli z v lastnih obratih razvito baterijo, ki v višino meri vsega 11 centimetrov in je menda najtanjša v primerljivih avtih. Kapaciteta baterija bo različna, na začetku pa bodo ponujali takšno s 51 ali 64 kWh. To naj bi bilo dovolj za 350 ali 450 kilometrov dosega po WLTP. Manjša baterija bo v kombinaciji s 125-kilovatnim motorjem, večja pa s 150-kilovatnim. Pri slednjem to pomeni pospešek do 100 km/h v osmih sekundah. Najvišja hitrost je omejena na 160 km/h. 

MG Slovenija Avto MG bo pri nas odprl 11 salonov

Pri znamki napovedujejo še dodatne različice, tudi takšne s štirikolesnim pogonom. Še več, lastniki bodo lahko naknadno dokupili večjo baterijo, če bodo na podlagi uporabe ugotovili, da jo potrebujejo.

MG4 electric | Avtor: MG MG

Krepitev tudi v Sloveniji

MG ima glavni razvojni sedež v Evropi, proizvodnja pa poteka v Aziji. S 1. septembrom bo znamka okrepila prodajo v Sloveniji s prenosom distribucije na podjetje Grand Automotive Adriatic. V Sloveniji bodo v prihodnjih letih odprli 11 salonov, v prvih letih bodo poleg električnih in priključno-hibridnih prodajali tudi še bencinske modele.

MG4 electric | Avtor: MG MG

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.