Avto
23 ogledov

Micro približali moškim

Nissan micra facelift
1/12
Nissan
Nissan je po treh letih prenovil aktualno, četrto generacijo micre. Med voznicami priljubljen avtomobil naj bi bil z novimi oblikovnimi potezami zdaj bližje tudi voznikom.

Nissan je prenovljeno micro razkril na avtosalonu v Bangkoku, kjer se prodaja prod imenom nissan march, zdaj pa so uradne fotografije predstavili tudi na spletu.

Spremembe se v veliki meri nanašajo na sprednji del vozila – masko, žaromete, meglenke, odbijač, blatnik, pokrov motorja, ki so bolj izraziti. Za bolj prepoznaven videz so dodali LED-svetila, nove barve in nova aluminijasta platišča, obogatili so opremo.

Najbogatejši paket med drugim vključuje 16-palčna platišča, parkirno asistenco, keyless, sistem Nissan Connect media/sat-nav z 5,8-palčnim zaslonom, občutljivim na dotik. Opcijsko je na voljo steklena panoramska streha.


V Evropi je na voljo z 1,2-litrskim trivaljnim bencinskim agregatom z 59 kilovati moči in enako velik 1,2-litrski DIG-S z 72 kilovati moči. Kupcem bo serijsko na voljo ročni menjalnik, opcijsko pa CVT-menjalnik.

Nissan je uradni začetek prodaje prenovljene micre v Evropi napovedal za letošnjo jesen.

Komentarjev 1
  • Zgubljena duša 19:42 04.junij 2013.

    Ta Nissan Micra je na zunaj zelo identična letošnji verziji 30th anniversary, za katero je bilo tudi napisano, kakšne vse so spremembe (vizualne na zunaj so gotovo zelo pozitivne!!!), pozabili so pa omeniti, da je notranjost precej slabše opremljena in ...prikaži večn takorekoč oskubljena v primerjavi z nekaj let starejšimi verzijami. Ogledala so še vedno ročno nastavljiva, potovalni računalnik je precej manjši! in slabše pregleden! (dobesedno skrit zraven merilnika hitrosti), ni zunanjega merilca temperature, ogledal na senčnikih ni, prav tako ni držal na strehi avtomobila za sopotnike. Zadnja klop ni deljiva in ni premičljiva. Predal pri sovozniku je tako minimalen, da gredo noter ravno trije CD-ji in en kuli , ni predalčka za smeti. Odlagalna polička na sredini je nepraktična in neuporabna (razen za plastenko pijače). Skratka oprema niti približno ni obogatena (ali pa pri nas v Sloveniji sploh ni na voljo). Zunanje spremembe so sicer vizualno lepe (spojler, aluminijasta platišča 15'', sprednje lu