Avto
95 ogledov

Mini najavil najmočnejšo različico countrymana JCW

Mini countryman john cooper works
1/8
MINI
Druga generacija Minija countryman je največja in najbolj uporabna različica v floti vozil britanskega proizvajalca vozil, ki stavi na tradicijo in moderen dizajn. Vrh ponudbe predstavlja različica John Cooper Works. Po klasičnem countrymanu, ki kmalu prihaja na slovenske ceste, je novo podobo dobil tudi JCW, ki bo s 170 kilovati moči (231 KM), najzmogljivejši motor, ki so ga kdajkoli vgradili v Minija.

Mini countryman JCW se v primerjavi s klasičnimi različicami modela razlikuje po bolj agresivno oblikovani zunanjosti - prednji del ima večje odprtine za zajem zraka, standardni so LED žarometi, zadnji strešni spojler, večja so aluminijasta platišča, izboljšano je vzmetenje, dodali so zmogljivejše zavore, pod katere se je podpisal Brembo, športni izpušni sistem s kromiranimi cevmi in športno notranjost s športnim usnjenim volanom, pedalkami iz nerjavečega jekla, športne sedeže ...

Tudi štirikolesni pogon

Countryman JCW ima pod motornim pokrovom 2,0-litrski turbo motor s 170 kilovatov moči (231 KM) in 350 Nm navora, standardno v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom (opcijsko z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom). Ne glede na izbiro menjalnika je pospešek od 0 do 100 km/h 6,2 sekunde, največja hitrost je 233 km/h.

Avtomobil je dobil pogon na vsa štiri kolesa in veliko nove tehnike. V opremi je aktivni tempomat, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, sistem za samodejno zaviranje, head-up zaslon, 6,5-palčni zaslon, ki je del multimedijskega sistema (opcijsko je na voljo tudi 8,8-palčni zaslon).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.