Avto
3124 ogledov

Mislil sem, da je to za lenuhe

S-bikes električno kolo
1/14
Saša Despot
Če se komu ne ljubi kolesariti, naj si kupi motor. To sem si mislil, o električnih kolesih, preden sem jih preizkusil. Zdaj mislim malo drugače.

O mestnem električnem kolesu S-bike smo že na dolgo in široko pisali v avtomobilski redakciji. Tokrat nas je zanimalo drugo mnenje sodelavca, ki se pogosto v službo pripelje z vespo, ki jo je za teden dni zamenjal za električno kolo.

Z električnim kolesom na cilj tudi v največji vročini prideš nepreznojen, ampak občutek je hkrati povsem drugače kot z motorjem, nekako nadihan si, saj moraš, da ti elektromotor pomaga, ves čas vrteti pedala.

mestno kolo C70e S-BIKES Avto Mestno električno kolo S-bikes: S kolesom na hrib, zgolj zato, ker je tako lahko …

S-bikes električno kolo | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zaradi elektromotorja in baterije je električno kolo toliko težje od običajnih koles, da si nisem želel voziti brez pomoči. V tem primeru se je treba sprijazniti, da kljub "motorju" po ravnem gotovo ne boste najhitrejši kolesar na cesti. Elektromotor se namreč ustavi, ko dosežete 25 kilometrov na uro. Pravi užitek pa je voziti v klanec, ko lahkotno poganjaš, medtem ko te motor vleče navkreber.

S-bikes električno kolo | Avtor: Saša Despot Saša Despot

S-bikes električno kolo Test: slovensko e-kolo Avto S-bike mestni mobilnosti odvzame sleherni napor

Kolo sem hitro zložil brez branja navodil, najbrž ne čisto do konca, a dovolj, da sem ga lahko dal na zadnje sedeže hyundai getza, kjer sem že imel otroški sedež. Za tiste ki ne veste, to je zelo majhen avto. Zelo praktično, je pa kolo pretežko, da bi ga zloženega nosil naokrog.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 09:20 21.september 2018.

    In če si kupiš takšno kolo za vožnjo ,potem si moraš omisliti še pitbula ,da bo varoval kolo ,ko greš po nakupu .