Avto
185 ogledov

Mlada didžejka razvnela občinstvo!

dj krona Žurnal24 main
Če želimo prisluhniti urbanim ritmom in imamo to srečo, da živimo v Ljubljani, lahko zavijemo v kar nekaj klubov z razvito elektronsko sceno… vendar pa imamo v Sloveniji tudi vse več lokalov, v katerih se vrti »raznovrstna« glasba, didžeji pa v želji po preživetju vrtijo popularne komade na prvo žogo.

Tekmovanje »Osvoji DJ krono« je namenjeno ravno mladim didžejem, ki si utirajo pot do lastne produkcije in želijo ustvarjati kvalitetno glasbo. Še posebej težko delo jih čaka na podeželju, kjer se manko dobrih klubov še bolj zažira v dolgočasno nočno življenje.

Tekmovanje je že na sredini svoje poti, predizbori so se zgodili na Koroškem, Dolenjskem, Štajerskem, Primorskem, v Ljubljani… Organizator DanceRepublic je s partnerji Jaz poročam, G3 Spirits , d. o.o., in SHARK izmed več kot osemdesetimi prijavljenimi didžeji za nastope določil domače predstavnike, z glasovi publike pa je bilo do danes izbranih 15 zmagovalcev predizborov. Ena od njih je tudi Celjanka Maja Čeh.

 

Tudi punce so dobre didžejke!

DJ G.L.I.A. se je preko Facebook strani prijavila na  tekmovanje  in zmagala na predizboru v Celju. Maja Čeh bo s četrtfinalnim nastopom korak bližje svojim sanjam in potovanju v Miami na Winter Music Conference 2015. Maja je še posebej simpatična osemnajstletnica, ki se je z didžejanjem pričela ukvarjati pred tremi leti, ko je sama želela izboljšati priljubljeno pesem.

Kdaj ste se prvič srečali z mešalno mizo, kdo vas je navdušil za didžejanje?

Prvič sem se srečala z mešalno mizo pri petnajstih letih. Kaj me je navdušilo? Poslušala sem komad od Sander van Doorna in razmišljala, kaj bi lahko naredila, da bi pesem izboljšala.  Potem sem si na računalnik naložila prvi program za mixanje.


Kako to, da v tem poklicu prevladujejo moški, ste ena izmed redkih punc v Sloveniji, ki so se odločile za to pot.

Ne bi znala točno povedati, zakaj je malo žensk usmerjenih v ta poklic. Morda zato, ker so ženske po naravi bolj nežne duše in jim ta glasba ni tako zelo všeč. Ali pa smo punce mogoče bolj sramežljive kot fantje.

Kako se pripravljate na svoje nastope?

Pred nastopi poskušam najti najboljše pesmi za playlisto. Največ časa porabim za njeno izdelovanje, ker mislim, da so pri nastopu ključne pesmi, ki ljudi dvignejo »v zrak«. Vedno si rečem, da moram narediti tako playlisto, da obiskovalci ne bodo imeli časa iti na stranišče ali po pijačo.

Z rosnimi osemnajstimi leti ste zmagali na predizboru  DJ krone. Zagotovo vam to predstavlja dobrodošlo potrditev vašega ustvarjanja?

Da se prijavim na tekmovanje so me prepričali bližnji in prijatelji, sama sem mislila, da nimam pogojev, saj se s tem še ne ukvarjam dolgo in sem skoraj neizkušena. Novih izzivov se vedno lotim brez pričakovanj, po navadi rečem, da gre samo za novo izkušnjo. To, da sem zmagala na predizboru je bilo popolnoma nepričakovano. Največjo potrditev mi je dal odziv občinstva, saj so ob mojem nastopu noro plesali.

Kje se vidiš v prihodnosti?

Na vprašanje kje se vidim v prihodnosti ne morem odgovoriti, saj je zame vsak dan novo presenečenje. Živim v trenutku in izkoristim to, kar mi je dano. Moj življenjski moto je, da je življenje belo platno; vsaka oseba dobi v roke čopič in lahko nariše karkoli hoče, samo zato, ker je to naš osebni čopič in naše platno.

Kaj po tvojem mnenju odlikuje dobrega didžeja?

Mislim, da bi vsak moral slediti svojim sanjam. Večkrat slišim pripombo, da razmišljam, kot da bi živela v pravljici, ampak se ne strinjam; če si nekaj resnično želiš,  poskusi iz tega narediti največ kar lahko; konec koncev, ko bom stara, vem, da bom obžalovala stvari, ki jih nisem naredila, in ne tiste, ki sem jih. 

 

 

 

 

 

 

Kje lahko prisluhnete DJ kroni v naslednjih dneh?

Dj krono bo v soboto, 19. aprila, gostil Platinum Club v Žalcu.  Nastopili bodo Indi Anx, Dj Mlinch in Dj Britney Timberlake.

Zmagovalci se bodo uvrstili v četrtfinalne nastope, komu izmed njih bo uspelo in kdo bo obtičal v predizborih pa bo odvisno izključno od glasovanja publike.Na dogodkih  ne pozabite objaviti svoje simpatične fotografije na Jaz poročam in izkoristiti ponudbe simpatičnih SHARK in G3 Spirits hostes.

Foto: Dominika Torkar