Avto
2849 ogledov

Motoristi, motocikle pustite v garažah

Motoristična čelada s klimo Feher
Tveganje je preveliko, pri AVP opozarjajo motoriste.

Lepe, sončno vreme se bo nadaljevalo tudi v drugi polovici februarja. Agencija za varnost promet (AVP) motoriste opozarja, naj ne podcenjujejo voznih razmer in ne precenjujejo svojih sposobnosti.

Subaru Epska rešitev Avto Vsi lastniki subarujev lahko zavpijejo: "Saj smo vam govorili!"

Lepo in sončno vreme lahko namreč premami marsikaterega motorista. A razmere na cesti še niso primerne oz. so celo nevarne za vožnjo z motornim kolesom, saj je asfaltna površina hladna in onemogoča optimalno oprijemljivost pnevmatik, na cestah pa je tudi pesek, opozarja AVP. Motoriste pozivajo, naj ne precenjujejo svojih sposobnosti in ne podcenjujejo voznih razmer, saj se motoristična sezona še ni začela.

AVP in raziskava vpliva mobilnikov Eksperiment agencije Avto AVP testira, kako voznikovi možgani gledajo v napačno smer

Motoristi že tako spadajo med ranljivejše skupine udeležencev, saj so zaradi značilnosti motorja slabše vidni in opazni, pogosto vozijo prehitro oz. jih drugi vozniki spregledajo ali odvzamejo prednost. V zimskih mesecih tudi nekoliko upade sposobnost obvladovanja motorja, zato se je na vožnjo z motorjem potrebno temeljito pripraviti, predvsem pa počakati na varne cestne razmere, opozarja AVP. Časa za vožnjo z jeklenimi konjički bo še dovolj. Tveganje je preveliko, motociklizem pa ne odpušča napak!

Komentarjev 4
  • Lavdan 08:03 19.februar 2019.

    Tudi asfalt se ogreje če je lepo vreme ali ne.

  • Snežinko 09:18 18.februar 2019.

    No, ni tako črno. Čisto lepo se da peljat, samo glavo moraš imeti s seboj ter kaj mora biti v njej. Lepo počasi, pa gre. Saj ni treba divjat... Maresem: lepo si to napisal. Res se boš spremenil šele v ...prikaži večv krsti. Vedno boš idiot.

  • maresem 09:10 18.februar 2019.

    Idiot se nikoli ne spremeni.... razen v krsti.

Sorodne novice