Avto
656 ogledov

Na relaciji Vrhnika-Brezovica-Horjul-Žiri je v rabi nov radar

Radar doppler Andrej Leban
Poleg že obstoječega stacionarnega merilnika hitrosti bo skupna občinska uprava Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Vrhnika, Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec, Gorenja vas - Poljane, Žiri, Borovnica, Log - Dragomer in Horjul, odslej uporabljala tudi nov stacionarni merilnik hitrosti motornih vozil.

Prednost novega merilnika je, da je manjši, stoji na trinožnem stojalu, kar pomeni, da ga lahko uporabljajo na lokacijah, kjer starega merilnika nameščenega v Fiatovi pandi niso mogli uporabljati. Za voznike je tudi manj opazen. Uporaba se bo začela že ta mesec.

Odgovorni pojasnjujejo, da bodo nov samodejni merilnik prioritetno uporabljali v centrih naselij, v bližini šol, vrtcev, cerkva ter ostalih objektov kjer je večje število pešcev in kolesarjev.

Kje se bo merila hitrost bodo skupaj določili predstavniki Svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, predstavniki občin, policisti, upoštevali bodo tudi predlogov občanov.

Komentarjev 11
  • Swap 11:31 13.maj 2017.

    Signalizacija? cela drzava!

  • Žurnalček 23:17 11.maj 2017.

    Mnenja sem , da imajo občine izključno samo pravico kaznovanja za nepravilno parkiranje in NIČ drugega ! Vse ostalo je stvar MNZ od ugotavljanja do denarnega kaznovanja prekrškarjev !

  • blueone 16:17 10.maj 2017.

    Ali bodo postavljeni tam kjer so po statistiki nevarni odseki?