Avto > Na Štrom
12747 ogledov

Tako poceni je mali električni avto na Kitajskem, kmalu pride k nam

BYD seagull
1/4
BYD
Kitajski BYD ima v Evropi velike načrte s prodajo električnih vozil. Pritisk izvajajo tudi na področju cen.

Kitajski BYD je svoj pohod na Evropo najavil tudi s floto ladij za transport vozil iz Kitajske v Evropo. V Evropi namerava graditi tovarno na Madžarskem. Prvi avtomobili bodo proizvedeni leta 2025. Naskok na prvo mesto po prodajo električnih vozil na svetu pa želi udejanjiti tudi s cenovno politiko. Pred kratkim so dodatno znižali ceno svojega tržno najzanimivejšega modela. 

BYD seagull | Avtor: BYD BYD

Gre za BYD Seagull. Mali kompaktni električni avto po navajanju tiskovne agencije Reuters stane 8.850 evrov. Gre za mestni avtomobil s petimi vrati in prav toliko sedeži, ki ga poganja električni motor z močjo 75 KM navorom in 135. Ima 30 kWh baterija, doseg po zagotovilih tovarne je 305 kilometrov. Seveda gre za cene na Kitajskem, vendar pa je cena še vedno veliko bolj ugodna od primerljive dacie spring, ki je najcenejši model v Evropi in na nekaterih trgih stane okoli 12.500 evrov.

BYD seagull | Avtor: BYD BYD
BYD seagull | Avtor: BYD BYD

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • atamama 16:16 19.marec 2024.

    Ne skrbet da bo poceni.... EU komisije in birokrati že brusijo kose kako bodo obdavčili zadevo saj je ogrožen njih profit v naložbah v EU in USA. Na žalost bo sigurno v smeri...lačen sitega hrani.

  • rd2dmk2 09:10 19.marec 2024.

    ok novinar, še en podatek izbrskaj-- povej kolk je povprečna plača na kitajskem, predvsem v glavnem mestu Pekingu.ne bo treba daleč, kerje pred dnevi bilo to objavljeno v SLO. pa da vidimo kako si kitajc tole lahk privošči.

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:27 19.marec 2024.

    A si predstavljate,da gremo glede na posiljevanje s temi avti jutri vsi na elektriko,naj nam objasnijo to tisti,ki zagovarjajo čisto energijo,kje bomo to polnili.prekl. osli