Avto > Na Štrom
3404 ogledov

Fiat s 'krstom' ukinil sivo barvo svojih avtov

fiat 600e Fiat
Pri Fiatu pravijo, da izhajajo iz izročila italijanskega življenja, ki je barvito in v njem ni prostora za sivino.

Svojo odločitev, da ne bodo več izdelovali sivih avtomobilov. so sporočili v videu, v katerem so svoj novi izdelek, sivi fiat 600e, v katerem je sedel njihov direktor Olivier Francis, sredi barvitega italijanskega trga potopili v velik lonec oranžne barve. Simbolično prebarvanje fiata 600e se je zgodilo na najdaljši dan leta, poletni solsticij 21. junija.

fiat 600e | Avtor: Fiat Fiat

Francis je sicer priznal, da odločitev ni bila preprosta, saj je siva barva med kupci avtomobilov med najbolj priljubljenimi, kar potrdi tudi pogled na povprečno parkirišče. Pred italijansko znamko je torej pomembna misija, da ljudi prepričajo, da njihov avtomobilski svet ni nujno siv.

Fat 600e, ki so ga potopili v oranžno barvo, je sicer Fiatov novi izdelek, ki bo v začetku julija nasledil tako fiat 500L kot fiat 500X. Tako kot predhodnika, si bo osnovne karoserijske linije v povečani izvedbi delil s fiatom 500, platforma pa bo enaka, kot jo ima jeep avenger, torej z oznako e-CPM2. Ta je sicer v osnovi izdelana za električne avtomobile, omogoča pa tudi vgradnjo bencinskega motorja, s katerim bo fiat 600 na nekaterih trgih tudi na voljo.

dezurni@styria-media.si

fiat 600e | Avtor: Fiat Fiat

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.