Avto > Na Štrom
7193 ogledov

Nov igralec na trgu: To so prvi trije avtomobili

Foxconn
Foxconn je predstavil svoje prve tri električne avtomobile.

Tajvanski pogodbeni proizvajalec Foxconn, ki sicer proizvaja elektroniko, je predstavil svoje prve tri lastne električne avtomobile: limuzino model E, SUV Model C in model avtobusa poimenovan T.

Električni avto 10 razlogov Avto 10 razlogov za vzpon e-vozil

SUV model C bi moral biti v Tajvanu na voljo že na začetku leta 2023. Ocenjujejo, da bo cena za vozilo okoli milijon tajvanskih dolarjev (30.000 evrov). Avtobus "model T" bi lahko uporabljali že na začetku naslednjega v mestu Kaohsiung na jugu države. Čakajo zgolj še na zeleno luč ministrstva za promet. To je med predstavitvijo potrdil podpredsednik vlade Shen Jong Chin, poroča AFP.

 | Avtor: Foxconn Foxconn

Emisije, izpušni plini Naš strokovnjak trdi drugače Avto Adacova resnica o električnih, slovenski strokovnjak trdi drugače

Iz Foxconna so sporočili, da so samo leta 2020 v razvoj električnih avtomobilov investirali okoli deset milijard tajvanskih dolarjev (približno 300 milijonov evrov). Naložbe bi se v naslednjih dveh letih lahko še povečale. Predsednik skupine Young Liu je na predstavitvi dejal, da bo Foxconn "postopoma" vzpostavil dobavno verigo in prodajno mrežo.

Renault in električni avtomobili Avto Ali je električni avto res bolj umazan kot klasičen?

 | Avtor: Foxconn Foxconn

Nova tovarna v ZDA

Foxconn močno širi svoje dejavnosti v avtomobilskem poslu. Skupina, znana predvsem kot proizvajalec naprav Apple, razvija lastno platformo za vozila in želi kupiti tovarno za zagon električnih avtomobilov Lordstown Motors v ameriški zvezni državi Ohio. Cena naj bi bila 230 milijonov dolarjev (slabih 199 milijonov evrov). Foxconn bo sodeloval z razvijalcem električnih avtomobilov Fisker.
V Evropi je Foxconn maja skupaj z Oplovo matično družbo Stellantis s sedežem na Nizozemskem ustanovil skupno podjetje Mobile Drive. Tam bodo v prihodnje izdelovali kabine vozil vseh blagovnih znamk, od Peugeota do Maseratija.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice