Avto > Na Štrom
3352 ogledov

Nov korak VW v električni preobrazbi

VW ID.4
1/6
Kitajsko ministrstvo za industrijo
Volkswagen je v električno preobrazbo vložil na milijarde evrov. Po počasnem zagonu proizvodnje električnega avtomobila ID.3 srednjega razreda se zdaj začenja izdelava SUV-ja ID.4.

Volkswagen je v tovarni Zwickau v Nemčiji začel izdelovati drugi model v svoji novi električni seriji. ID.4 SUV dopolnjuje kombilimuzino srednjega razreda ID.3.

volkswagen golf, golf VIII, volkswagen, id.3 Pri nas! Avto Volkswagen golf še v osmo prepričuje Slovence, da je najboljši

Oba sta uvod v serijo popolnoma električnih avtomobilov. VW bo do leta 2024 v e-mobilnost investiral okoli 33 milijard evrov, od tega tretjino za osnovno blagovno znamko.

Konec septembra bo javnosti predstavljen kompaktni mestni SUV ID.4. Doseg električnega vozila z enim polnjenjem bo 500 kilometrov. Podjetje načrtuje izdelavo in prodajo modela v Evropi, na Kitajskem in kasneje tudi v ZDA.

VW ID.4 | Avtor: Kitajsko ministrstvo za industrijo Kitajsko ministrstvo za industrijo

Največja tovarna električnih avtomobilov v Evropi

Tako kot ID.3 tudi električni SUV temelji na modularni arhitekturi za električna vozila (MEB). Platforma naj bi zagotavljala enotno tehnologijo za različne modele, Volkswagen pa bo s tem prihranil enormne stroške z uporabo istih delov v velikih proizvodnih količinah.

Tiguan allspace Skica naslednjega Avto Najbolj prodajan Volkswagen ni golf

Ključno vlogo pri prehodu na e-mobilnost za največje svetovno avtomobilsko podjetje ima tudi tovarna Zwickau v Nemčiji. Z 1,2 milijarde evrov investicije bo tovarna do konca letošnjega leta predelana v ekskluzivno proizvodnjo e-avtomobilov.

VW ID.4 | Avtor: Kitajsko ministrstvo za industrijo Kitajsko ministrstvo za industrijo

VW ID.4 Avto Kitajska prehitela Volkswagen in pokazala novega ID.4

Številni zaposleni so se prekvalificirali in usposobili za delo z električnimi vozili. V prihodnjem letu bodo na lokaciji proizvajali le popolnoma električna vozila. V Zwickauu naj bi vsako leto izdelali okoli 300.000 električnih avtomobilov. VW zdaj govori o največji tovarni električnih avtomobilov v Evropi.

Ralf Brandstaetter Avto Volkswagen ima novega šefa, prve poteze bodo boleče

Proizvodnja ID.4 je načrtovana tudi v ZDA (Chattanooga) in na Kitajskem (Anting). 

VW ID.3 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Porodne težave za ID.3

VW je v isti tovarni ID.3 začel testno izdelovati leta 2019. Po zamudah v konfiguraciji programske opreme skupina načrtuje, da bodo prve modele ID.3 strankam začeli izročati od 14. septembra dalje. Junija je bilo rečeno, da avtomobili še ne bodo imeli celotnega nabora funkcij. Zaradi zapletenosti IT so bili kupci zato deležni nekaj nadaljnjih posodobitev. Generalni direktor Herbert Diess je med počitnicami med potovanjem po Italiji tudi sam preizkusil ID.3.
 

Komentarjev 2
  • Duki 21:23 22.avgust 2020.

    Super je VW po enem letu ti teče pri zadnji šipi. Zamenjajo celotno gumi tesnilo pa še opravičijo se ne. Imel razne avte tako slabega še ne, VW res dober nakup, ne!

  • stromar 12:58 22.avgust 2020.

    To je avto, prostoren, visoko sedenje, BEV, samo 5 let prepozno