Avto > Na Štrom
1859 ogledov

Novi časi, nova znamka vozil v Evropi

Mobilize prototip EZ-1
1/13
Mobilize
Mobilize ponuja storitve na področju mobilnosti, energije in podatkov drugim znamkam in partnerjem in se pri tem naslanja na odprte ekosisteme.

Mobilize je ena od štirih novih poslovnih skupin, ki so ustanovljene v okviru Skupine Renault. Ponuja storitve na področju mobilnosti, energije in podatkov drugim znamkam in partnerjem in se pri tem naslanja na najboljše ekosisteme.

Pri Mobilize so razkrili prvi prototip EZ-1, namensko zasnovan avtomobil za mestno souporabo.

Mobilize prototip EZ-1 | Avtor: Mobilize Mobilize

krožišče Raziskava Avto Raziskava: Slovenci brez avtomobila ne morejo niti do 5 kilometrov daleč

Podjetje bo v prvi vrsti ponujalo nove rešitve prevoza oseb in blaga od točke A do točke B z ali brez vozila. Nove ponudbe mobilnosti so odgovor na potrebe potrošnikov, podjetij, mest in regionalnih oblasti.

Zmanjšati razkorak med uporabo in stroški vozila

Znamka bo spodbujala partnerstva in nove odprte ekosisteme, s tem pridobivala znatne časovne prednosti in ekonomije obsega, hkrati pa avtomobilski panogi pomagala premagovati velike izzive, ki so zmanjšati razkorak med uporabo in stroški vozila, saj so danes avtomobili neuporabljeni kar 90 odstotkov časa, izboljšati ohranjanje vrednosti, da bi preprečili izgubo polovice vrednosti novega vozila v zgolj treh letih in prispevati k doseganju cilja ničnega izpusta.

Mobilize prototip EZ-1 | Avtor: Mobilize Mobilize

Električni avto polnilnica polnilni kabel Avto Lahko se bomo odločali za pakete

Mobilize na trg mobilnosti vstopa s strokovnim znanjem Skupine Renault na področju snovanja in izdelave vozil. Ima tudi že svoje lastne ekipe za inženiring in snovanje, zato bodo pripravili več namensko zasnovanih vozil. Ta bodo namenjena intenzivni rabi, vozila bodo povsem električno gnana, tako da bodo izpolnjevala nove potrebe po mobilnosti: vožnjo z voznikom, souporabo, dostavo do vrat in prevoze po naročilu.

Zasnovan za souporabo

Prototip EZ-1 je za znamko Mobilize emblematično vozilo, ki predstavlja novo rešitev mestne mobilnosti in je zasnovan za souporabo. Kot tak bo EZ-1 deležen inovativnega trženja: njegovi uporabniki bodo plačevali le uporabo glede na čas ali prevožene kilometre. Avtomobil je povezljiv in ponuja dostop brez ključa, z uporabnikom pa se sporazumeva preko njegovega pametnega telefona.

Mobilize prototip EZ-1 | Avtor: Mobilize Mobilize

BMW i8 e-drive Roadster OKOLJE Gorenjska Kranjska občina gre na elektriko

gre za električen avtomobil, okreten in ponuja prostor za dva potnika. Dolg je le 2,3 metra in ima minimalen tloris. Od vrha do spodnjega roba zastekljena vrata uporabnikom EZ-1 zagotavljajo neokrnjen pogled na mestno krajino. Ima tudi inovativen sistem za zamenjavo akumulatorja. Ta alternativa tradicionalni polnilni infrastrukturi omogoča neprestano uporabo avtomobila.

Izdelan je iz 50 odstotkov recikliranih snovi, na koncu življenjskega obdobja pa bo možno reciklirati 95-odstoten delež vozila zahvaljujoč zmožnostim obrata Flins Re-Factory.

Mobilize prototip EZ-1 | Avtor: Mobilize Mobilize

Predaja ključev za električna vozila v Kranju JAVNO-ZASEBNO Gorenjska E-mobilnost v Kranju za več kot pet milijonov evrov

»Prototip EZ-1 je sredstvo mobilnosti, ki se bo zlilo z mestnim okoljem. Okreten, dinamičen in vključevalen je emblematičen za novo znamko Mobilize. Je živo vozilo, ki svoje uporabnike spremlja na poti k bolj učinkoviti in odgovorni mobilnosti,« je dejal Patrick Lecharpy, direktor oblikovanja znamke Mobilize.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.