Avto > Na Štrom
1780 ogledov

Novost, odslej pri nas mogoče "eko polnjenje"

Priključni hibrid PHEV mitsubishi eclipse cross polnjenje električna polnilnica Saša Despot
Prvi ponudnik javnih električnih polnilnic pri nas je uvedel možnost t. i. eko polnjenja po nižji tarifi.

Pri mreži polnilnic Gremo na elektriko so predstavili možnost preklopa na eko polnjenje. V tem načinu sistem prilagaja moč polnjenja potrebam elektroenergetskega sistema, v zameno za nekoliko nižjo polnilno moč pa uporabnik plačuje nižjo ceno, 0,22 €/kWh.

Seznam polnilnic Gremo na elektriko, ki omogočajo režim "eko polnjenje"

Nova storitev je mogoča na 67 polnilnicah, te imajo v aplikaciji Gremo na elektriko možnost izbire "eko polnjenje". Zaradi prilagoditve moči se čas polnjenja lahko podaljša, zato je storitev primerna za voznike, ki hitrega polnjenja ne potrebujejo. Sistem moč polnjenja omeji samo v času konic oziroma višjih cen energije na trgu, v času manjše obremenitve omrežja se bo vozilo polnilo s polno močjo.

Uporabnik še vedno lahko izbere polnjenje s polno močjo, v tem primeru sistem ne bo prilagajal moči in bo ta več čas maksimalna. Bo pa v tem primeru cena polnjenja ostala pri 0,35 €/kWh.

Eko polnjenje lahko uporabnik izbere samo, ko polni prek aplikacije, medtem ko storitev preko kartice RFID ni mogoča, še sporočajo iz Gremo na elektriko. Mreža ima skupaj več kot 400 polnilnih mest po državi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Oselj31a 08:13 05.april 2024.

    Na Maribor so seveda pozabili.

Sorodne novice