Avto > Na Štrom
1611 ogledov

Rimac pripravlja pomočnika, ki bo vozniku pomagal dirkati

Rimac Rimac Automobili
Hkrati z razvojem električnega hiperšportnika C_two pri hrvaškem Rimcu razvijajo tudi vadbeni sistem s pomočjo avtonomne vožnje.

Sistem, ki so ga pri Rimcu poimenovali »Rimac Driver Coach«, so zasnovali kot pomočnika, ki bo vozniku rimca C_two z nasveti pomagal, kako naj na dirkališču obvlada visoko zmogljiv avtomobil. Poleg tega bo kot »angel varuh« bdel nad njegovimi dejanji in zagotavljal, da bosta voznik in avtomobil ostajala znotraj varnih meja.

Rimac Rimac Avto Hrvat pripeljal človeka, ki je bil desna roka Elona Muska

Razvoju in izpopolnjevanju sistema v praksi služi testno vozilo kia stinger, ki so ga opremili z devetimi kamerami, šestimi radarji, enim lidarjem in dvanajstimi ultrazvočnimi tipali. Za povezavo vseh omenjenih tipal in obdelavo njihovih podatkov skrbi superračunalnik nvidia pegasus, ki ima procesirno moč dvaindvajsetih najzmogljivejših potrošniških računalnikov.

Rimac C-Two Prodorno Avto V Novem mestu bodo testirali napredne mclarne in porscheje

Rimac | Avtor: Rimac Automobili Rimac Automobili

Rimčev stinger ni prvi avtomobil, ki je sposoben samostojne vožnje po dirkališču, saj jih je bilo pred njim že nekaj, vendar pa so se ti pri orientaciji večinoma zanašali na GPS navigacijo. Rimčev sistem v nasprotju z njimi v realnem času spremlja okolico, s čimer posnema ravnanje voznika, kar pomeni, da se lahko tudi uspešno izogiba oviram in drugim avtomobilom. Poleg tega spremlja tudi voznika in deluje le tedaj, ko je ta res pozoren na vožnjo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.