Avto > Na Štrom
691 ogledov

Takole boste po novem prepoznali električni volvo

volvo EX40 in volvo EC40
1/5
Volvo
Volvo spreminja svoje poimenovanje modelov. Električni avtomobili bodo po novem imeli lastno oznako.

Za zdaj gre predvsem za električna volva XC40 recharge in C40 recharge, ki sta nastopala kot električni različici bencinskih in hibridnih volvov z enakima oznakama. Po novem se bosta imenovala volvo EX40 in volvo EC40.

volvo EX40 in volvo EC40 | Avtor: Volvo Volvo

Pri Volvu pravijo, da je novo poimenovanje električnih modelov del zaveze, da do leta 2030 postanejo popolnoma električna znamka. Z novim poimenovanjem modelov bodo kupcem omogočili, da bodo bolj enostavno prepoznali njihove električne modele. Novemu poimenovanju bodo sledili tudi prihodnji električni volvi EX30, EX90 in EM90.

Dodatek recharge pa ne bo izginil le z električnih volvov, ampak je preimenovanje doletelo tudi priključno hibridne modele. Ti bodo po novem glede na njihovo sistemsko moč poleg oznake modela nosili zgolj dodatka T6 in T8.

volvo EX40 in volvo EC40 | Avtor: Volvo Volvo

Pri Volvo dodajajo, da spomladne spremembe ne vključujejo le novega poimenovanja modelov, ampak še več od tega. Na različicah twin motor volvov EX40 in EC40 bodo namreč ponudili tudi zmogljivi paket, ki jima bo moč dvignil za dodatnih 25 kilovatov. K temu bodo dodali še posebno vodenje pedala plina, ki bo omogočilo bolj bliskovite pospeške.

volvo EX40 in volvo EC40 | Avtor: Volvo Volvo

Poseben bo tudi način performance, ki bo odklenil popolni potencial 325 kilovatov sistemske moči. Lastniki novih volvov EX40 in EC40 ter tudi starejših električnih volvov C40 in XC40 recharge ga bodo lahko aktivirali kar preko aplikacije na pametnem telefonu. Vsi volvi z oznako 40 v imenu bodo na voljo tudi z opremo black edition, ki jo je lani uvedel volvo XC60.

dezurni@styria-media.si

volvo EX40 in volvo EC40 | Avtor: Volvo Volvo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.