Avto > Na Štrom
5051 ogledov

Blamaža evropskih politikov z električnimi vozili

škoda enyaq iV, električni avto
Kakšne težave lahko prinese pospešeno uvajanje električne mobilnosti, kaže zabaven dogodek v povezavi z evropskimi politiki.

9. februarja je v Lyonu v Franciji potekalo srečanje zunanjih in zdravstvenih ministrov iz držav Evropske unije, ki so razpravljali o zdravstveni politiki evropske integracije. Na srečanju v lyonski Palais des Congress so sicer razpravljali o novih korakih v boju proti pandemiji, vendar pa je francoske medije bolj zabaval manjši organizacijski spodrsljaj.

Hrvaška avtocesta Spremembe Avto Pripravite kune, če se z e-vozilom odpravljate na Hrvaško

Za prevoze ministrov z letališča in železniške postaje so namreč v duhu okoljevarstvenih prizadevanj uporabljali le električne, pri čemer pa so organizatorji naleteli na nenavadno težavo. Izkazalo se je namreč, da baterije petdesetih avtomobilov ne bo tako lahko napolniti z elektriko, saj so bili na razpolago le štirje polnilniki.

Super polnilnica Tesla | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Organizatorjem, ki so se izgovarjali, da niso računali na toliko električnih avtomobilov, je nazadnje na pomoč priskočilo lokalno podjetje, ki jim je posodilo generatorje elektrike. Ti pa so delovali na dizelsko gorivo. Ministri so se torej nazadnje ekološko vozili v električnih avtomobilih, ki so jim batrerije napolnili s pomočjo dizelskih motorjev.

ABB robotska proizvodna linija Avto Tekoči trak odhaja iz avtomobilske industrije

Da bi se nervozni predstavniki za tisk izognili pojasnjevanju spodrsljaja, so električne avtomobile z dizelskimi generatorji polnili za zgradbo, kamor fotografski objektivi zvedavih novinarjev niso imeli dostopa.

Tesla Y Avto Nadzor nad vozili: Nevarno razkritje najstnika
Komentarjev 4
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 02:37 26.februar 2022.

    Ja, točno to, kar je napisal @F16....Ni toliko pomembno da so jih polnili z generatorji, saj tudi iz vtičnic pride štrom v 60% iz premoga, ampak ker gre za skrivanje dejstev pred narodom.. Skrivajo se dejstva tako kot pri tem ...prikaži večm bizarnem dogodku, kot pri Covid sagi, enako pri "krivdi" človeka za podnebne spremembe in tudi sedaj pri posredovanju v Ukrajini..Vse z namenom obvladovanja brezpravnih množic od sprijene "elite"..

  • PaPajapopi 17:33 25.februar 2022.

    Popolni idiotizem.

  • rd2dmk2 17:08 25.februar 2022.

    s čim so se pa polnili tisti 3 spredaj ? a so hrčki gonili kolo v kletkah ? a so bili iz nukleark ali pa kaj podobnega ? a ni hecno da nuklearke še danes, danes po toliko letih hrejejo ...prikaži več vodo. grejejo vodo da para poganja kolo kot mura mlin.