Avto > Na Štrom
8095 ogledov

To je novi peugeot 3008!

Nova generacija peugeota e-3008
1/8
Peugeot
3008 ostaja ključni model za znamko Peugeot in koncern Stellantis. Najprej bo predstavljen kot popolnoma električni model, sledile pa mu bodo različice z motorji z notranjim zgorevanjem.

Peugeotova naslednja generacija kompaktnega športnega terenca 3008, ki je morda najpomembnejša predstavitev za znamko Peugeot v zadnjih letih, bo še naprej športni terenec, a prinaša povsem novo armaturno ploščo z enim širokim zaslonom pred voznikom. Na uradni premieri prihodnji teden v torek bo tudi novinar Žurnal24.

e-3008 bo, kot je znano, prvi model na novi električni platformi STLA Medium, ki bo omogočala do 700 električnega dosega. Razred kompaktnih športnih terencev je drugi največji v Evropi in eden najdonosnejših. V segment začenjajo vstopati prvi popolnoma električni modeli. Aktualni 3008, ki je bil predstavljen leta 2016, je bil za Peugeot velika uspešnica in je nenehno na vrhu prodajnih lestvic. Prejšnji modeli 3008 so bili enoprostorci.

Nova generacija peugeota e-3008 | Avtor: Peugeot Peugeot

Eden od novih tekmecev za e-3008 bo renault scenic e-tech, predstavljen ta teden na avtomobilskem salonu v Münchnu. Tako kot 3008 so bile prejšnje generacije scenica kompaktni enoprostorci, vendar je novi model SUV. Imel bo 620 kilometrov dosega, so sporočili iz Renaulta.

Novi 3008 povzema slogovne poteze več Peugeotov. Sprednji del in razmerja - kot tudi zadek - se navezujejo na novi 408, ki je križanec med limuzino srednjega razreda in fastbackom. Kratek zadnji previs in visoko postavljene zadnje luči so podobne SUV modelu 2008.

Nova generacija peugeota e-3008 | Avtor: Peugeot Peugeot

En velik zaslon

Drugi stilski dodatki vključujejo znane Peugeotove luči v obliki levjih krempljev in dvobarvno streho. V notranjosti so pri Peugeotu uporabili novo različico razporeditve armaturne plošče i-Cockpit, ki ga odlikuje majhen volanom, ki zagotavlja neoviran pogled na instrumentno ploščo. Prve objavljene skice kažejo tudi na en sam vodoravno usmerjen zaslon, ki "lebdi" pred voznikom in vključuje tudi infotainment.

Ve bo znano na predstavitvi v torek, kjer bomo na Žurnal24 skušali izvedeti še več podrobnosti o nastanku nove generacije 3008.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.