Avto > Na Štrom
5357 ogledov

Volkswagen: Nič več električnih službenih avtomobilov

Herbert Diess Herbert Diess/LinkedIn
Pri Volkswagnu začasno ni več službenih avtomobilov s povsem električnimi pogoni.

Razlog, da bo imelo 18 tisoč zaposlenih pri Volkswagnu omejeno izbiro službenih vozil, je pozitiven za podjetje. Ironično je, da bosta sedanja električna modela znamke, kot sta ID.3 in ID.4, zaposlenim na voljo šele v četrtem četrtletju. Kot poroča nemški "Spiegel", je razlog za veliko povpraševanje po električnih vozilih.

Porsche Inter Avto PROMO Uporabno VW ID.4: Razkriti posebni ponudbi za novi električni SUV

Zaradi tega se podaljšujejo dobavni roki, čeprav proizvodnja trenutno poteka s polno hitrostjo.

Herbert Diess | Avtor: epa epa

Dražba porsche cayenna Avto Za porsche je treba zaslužiti vsaj 180 tisoč evrov na leto

Zato morajo zaposleni izbrati vozila s priključno-hibridnimi pogoni ali s klasičnimi motorji z notranjim zgorevanjem. VW je lani avgusta pozval ljudi, naj dajo dober zgled in izberejo vozila z najnižjimi možnimi emisijami CO2.

ID.3 Test Avto ID.3: Volkswagnov revolucionar

Zaradi državne premije v Nemčiji se je v zadnjih mesecih močno povečalo povpraševanje po električnih avtomobilih. Vendar pa dolgi dobavni roki niso edina težava, problem poslabšuje tudi trenutno pomanjkanje polprevodnikov.

Audi e-tron GT quattro | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Herbert Diess Šef Volkswagna Avto Šef Volkswagna: "Pripravite se na pomemben preobrat"

Omejitve tudi za Slovenijo

S podobno težavo se soočajo tudi slovenski prodajalci. Na nedavni Škodini predstavitvi električnega modela enyaq so nam pri slovenskem uvozniku povedali, da bo Slovencem na voljo 200 vozil, a bi jih glede na povpraševanje potrebovali še več, enako pa so nam dejali tudi na predstavitvi Audijevega električnega športnega GT modela e-tron, kjer bodo letos osrečili 20 slovenskih kupcev, le toliko vozil namreč za slovenski trg zagotavlja tovarna v Nemčiji.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.