Avto
89 ogledov

Najboljši gospodarski vozili pri nas sta ...

Renault tracks serija T Renault
Reviji Transport in Mehanik in Voznik sta naslov za gospodarsko vozilo leta v kategoriji dostavnik leta podelili ford transitu, v kategoriji tovornjak leta je zmagal renault trucks serije T.

V kategoriji dostavnik leta sta bila med finalisti še mercedes benz sprinter in renault kangoo, v kategoriji tovornjak leta pa sta se za naslov potegovala še volvo FM in mercedes benz arocs.

Zmagovalca so z glasovi določili bralci, nato pa je glasove dodala še žirija sestavljena iz strokovnih novinarjev iz obeh revij. Vsa nominirana vozila so tudi preizkusili.

"Tudi gospodarskim vozilom je potrebno dati priložnost, in to ne le manjšim kombijem, temveč tudi velikim tovornjakom, ki jih vsakodnevno srečujemo na cesti. Vsako leto izberemo nekoga, ki je zaznamoval preteklo leto. Med kriteriji, ki so odločali o zmagovalcu, smo upoštevali, ali gre za nov model, tehnološko napreden, pozorni smo bili, da ima boljše motorje, da nudi več udobja vozniku," je razložil urednik revije Transport Borut Štajnaher in dodal, da sta zmagovalca - ford transit in renault trucks serije T povsem nova modela v svoji kategoriji gospodarskih vozil.

Ford transit | Avtor: SA-Agencija SA-Agencija


Priznanja sta prevzela David Jurič v imenu Forda, ki je poudaril, da je Ford v zadnjem letu povsem prenovil paleto gospodarskih vozil in da zato priznanje ni presenečenje, temveč plod trdega dela njihovih inženirjev. V imenu Renault Trucksa pa je priznanje prevzel Dušan Mavrič, ki je ob tem povedal, da so v razvoj nove serije tovornjakov vložili veliko sredstev in so zato pričakovanja velika, nagrada pa potrjuje, da je šel razvoj v pravo smer.

Reviji Transport ter Mehanik in Voznik sta izbor letos organizirali že devetič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.