Avto
1120 ogledov

Napaka prodajalca

BMW oglas Splet: Print Screen
Po spletnih forumih je zaokrožila fotografija rabljenega vozila BMW serije 5, ki je podoben vozilu, ki ga prodajajo v Nemčiji, a s pomembno razliko v kilometrih. Nemški jih ima 300 tisoč več. Prodajalec vozila v Sloveniji je priznal napako in pojasnil, da so objavili izposojeno fotografijo in da ne gre za isti avtomobil.

Fotografija rabljenega vozila BMW serije 5 touring v nemškem oglasu je bila namreč enaka kot v oglasu, ki ga je na spletni strani objavilo podjetje AHV, kjer prodajajo rabljena vozila. Različni so bili le opis in datum prve registracije ter cena. Rabljeno vozilo v Nemčiji je imelo prevoženih 375.321 kilometrov, avtomobil z oglasa podjetja AHV pa 54 tisoč kilometrov.

Iz podjetja AHV so nam sporočili, da so si fotografijo res izposodili, kar je bila napaka, ter jo že umaknili, avtomobil pa na novo fotografirali. V oglasu je objavljena tudi identifikacijska številka vozila, ki jo je mogoče preveriti. Realno stanje kilometrov, v tem primeru 54 tisoč, jamčijo tudi s tem, da lahko morebitni kupec avtomobil odpelje na pooblaščeni BMW servis, kjer lahko strokovnjaki preverijo pravo stanje kilometrov.

Komentarjev 7
  • Alpin 08:05 18.februar 2012.

    Mar ni to že splošno znano, da se pri nakupu avta na daleč izogneš AHV in še nekaterim podobnim "poštenim" trgovcem? Očitno še najdejo naivne stranke.

  • marti_girl 17:30 15.februar 2012.

    Tudi mi smo imeli negativno izkušnjo. Ne zdi se mi sicer prav ker, sedaj kar splošno vse trgovce obtožujete prevar, vsi niso enaki, in vsi ne goljufajo. Lahko pa povem da smo mi kupili rabljen avto Citroen pri eni od ...prikaži več avtohiš (GP AVTO Gregor Pajek s.p. - Veliki gaber). Zelo lepo so govorili kako je avto dober, redno servisiran, 1 lastnik, prevoženih samo 103.000 km.... avto je po nakupu sicer delal uredu, je bila pa neprijetna izkušnja, ko smo po pol leta slučajno ugotovili, da je naš avto v evidenci citroena zaveden, da je bil res redno servisiran vendar je bil zadnji servis opravljen na okoli 190.000 km. Potem smo malo poizvedovali, izkazalo se je, da tudi ni bil 1. lastnik ampak je imel avto prej že 4 lastnike. Marsikoga to zelo zmoti, tudi mene je, čeprav avto še sedaj deluje brez problemov in smo z avtom zadovolni.

  • URIAH HEEP 08:51 15.februar 2012.

    Klasični nateg.Pri njih so vsi avti nepoškodovani z realnimi kilometri.Kolikokrat se je že izkazal, da so bila vozila sesuta, z prevrtenimi kilometri.Celo E60 545 ki se tam prodaja z zunanjostjo kao M5 ima realno več kot 300.000km.