Avto
10127 ogledov

Strašljiv posnetek s Štajerske: vozil s sopotnikovega sedeža

Objestna in nevarna vožnja PU Maribor
S svojo izredno nevarno vožnjo za druge udeležence se je še hvalil na družbenem omrežju.

Nekaj iz rubrike "to v Sloveniji preprosto ni mogoče, mar ne?".

Policisti so prejšnji mesec postali pozorni na videoposnetek, ki se je začel širiti po enem od družabnih omrežij. Posnetek po besedah tiskovnega predstavnika PU Maribor Mirana Šadla prikazuje "predrzno in brezobzirno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki je med vožnjo sedel na sopotnikovem sedežu in hitrost vožnje vozila uravnaval s tempomatom. Njegovo predrzno in brezobzirno vožnjo po državni cesti v okolici Slovenske Bistrice je snemal potnik v vozilu."

Policist dodaja, da je video na družabnem omrežju všečkalo nekaj več kot 700 uporabnikov. Z javnostjo so delili tudi del posnetka. 

Sploh ni imel izpita

Ker so policisti v posneti vožnji ugotovili elemente kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu, so v predkazenskem postopku zbrali vse potrebne dokaze in zoper 17-letnega mladoletnika iz okolice Slovenske Bistrice, ki je s sopotnikovega sedeža vozil vozilo, podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

S posnetka je vidno, da je uporabljeni avtomobil znamke BMW pripadal še starejši generaciji z ročnim menjalnikom in ki nit ni imel nekaterih sodobnih asistenčnih sistemov za preprečitev voznikovih napak (za volanom). To samo še poveča vprašanje o razsodnosti obeh vpletenih in tistih, ki so pohvalili njuno dejanje medtem, ko se avtomobil v nenadzorovanem stanju pelje mimo nedolžnih ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 09:33 20.oktober 2020.

    Ja kako pa je prestavljal? Ali je ta BMW bil prirejen za avto šolo?

  • stilist 08:39 20.oktober 2020.

    Tegale ne odobravam, ampak mulc obvlada. Iz njega bo še nekaj...

  • matjaz39 08:08 20.oktober 2020.

    Tako jaz vedno vozim, kadar sem pijan, te ustavjo smrduharji lahko rečeš da nisi vozil, pol jim pa ni nič jasno!