Slovenija > Črna kronika
18381 ogledov

Štajerska: Ko tudi policisti ostanejo brez besed

Policijski nadzor prometa PPP Maribor
V soboto proti večeru se je med Kamnico in Mariborom zgodila tragična prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. Policisti so v neposredni bližini hude nesreče dan kasneje ostali brez besed.

"Bi človek komentiral: saj ni res! Pa je," sporočilo za javnost začenjajo na policiji, kjer dodajajo, da nekaterim nič, popolnoma nič ne strezni glave! V soboto so iz vodstva uprave Policijske uprave Maribor seznanili s podrobnostmi prometne nesreče med Kamnico in Mariborom, v kateri je umrl nedolžen voznik osebnega avtomobila, dve osebi pa sta bili telesno poškodovani.

AVP Promo Zanimivo Varna in pravilna vožnja po krožnih križiščih vpliva na boljšo pretočnost prometa

Pijan povzročil tragedijo

32-letni povzročitelj hude prometne nesreče je vozil vinjen. Med prehitevanjem je trčil v drugi osebni avtomobil, s katerim je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 56-letni voznik, ki je na kraju nesreče umrl. 32-letnik je pred Mariborom dohitel kolono treh vozil in jih začel prehitevati, čeprav je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 56-letni voznik osebnega avtomobila. Zaradi tega sta vozili čelno trčili. Povzročitelj nesreče in njegov 38-letni sopotnik sta se lažje telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel povzročitelj v organizmu 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu zato odredili strokovni pregled.

Prometna nesreča, mercedes na ograji Premikanje ure Avto Ob premiku ure vožnja še posebej nevarna

Policijski nadzor prometa | Avtor: PPP Maribor PPP Maribor

Motoristična čelada s klimo Avto Motoristi, motocikle pustite v garažah

Nekaterih nič ne izuči

Policisti so dan po nesreči, v nedeljo, v neposredni bližini tragedije v samo 20 minutah ugotovili dve kršitvi, kakršni sta v soboto vodili v smrtno prometno nesrečo - nepravilni prehitevanji. Ob tem so poslali še dve fotografiji, za kateri so pripisali, da so dovolj zgovorne.

Trening varna vožnje za motoriste Avto Motoristi, upoštevajte korona virus!

Zaskrbljeni zaradi motoristov

Iz Mariborske policijske postaje še sporočajo, da so bili v preteklih dneh prisiljeni intenzivirati nadzor. Kot ugotavljajo, se žal trend poslabšanja stanja prometne varnosti slabša. "Še slabše stanje lahko pričakujemo v prihajajočih dneh, ko bodo na ceste prišli še motoristi, še posebej, ko bo odpravljena prepoved gibanja med občinami. Že zdaj morda vsi skupaj opozorimo na to, da je za motoriste zelo pomembna priprava na motoristično sezono, ustrezna psihofizična kondicija, pozabiti pa ne smejo tudi, da ceste morda še niso povsod pripravljene. Zagotovo pa cesta ni dirkališče. Vse opisano, nam narekuje, da vse naše aktivnosti usmerjamo v zagotavljanje varne izvedbe cestnega prometa, zato se bodo naše aktivnosti na tem področju le še stopnjevale," sporočajo iz PU Maribor.
 

Komentarjev 8
  • marjeta698 13:34 20.april 2020.

    2006 FOTKA ŽE SPET POLICIJA KOT VEDNO ZAVAJA OZ PRIREJA

  • SonnyBlack 11:30 20.april 2020.

    ne vem kaj je tu za debatirat dosti...nazgan,na odseku ki slovi po nesrecah...nic kriv clovek podlegel poskodbam...krivca imajo na "varnem"...zdaj pa se ga dat na hladno...ogrozanje vseh udelezencev povzrocitev nesrece s smrtnim izidom...se bi moglo obravnavat kot umor zaradi malomarnosti...torej...30 ...prikaži več let corke...brez pardona

  • neznani 10:06 20.april 2020.

    me zanima zakaj policija misli da se bo s prihodom motoristov situacija poslabšala mar smo res sami divjaki. vsi vemo da je večji del nesreč pri motoristih zaradi izsiljevanja prednosti ali pa ko ti voznik avta v ovinku brez razloga ...prikaži veča bremza na polno da bi te zrušil ali pa ko zavijajo brez smernikov in še dosti drugih situacij je ko motorist ni kriv pa vendar nekako skuša policija po vsej sili motorisu obesit objestno vožnjo in ga s tem narediti krivega. prosim razmislite malo predno napišete