Avto
19720 ogledov

Neverjetno, kako nevarno je "gospodična" vozila pod Črnim kalom

Nevarna vožnja Youtube/Meri Delic
Posnetek nevarne vožnje pri Črnem kalu. Policija spodbuja - prijavite tovrstne dogodke, saj si takšni vozniki zaslužijo kazen.

Bralka nas je opozorila na videoposnetek, ki je bil z armaturno kamero pred nekaj tedni posnet na odseku stare ceste med Kozino in Koprom v bližini Črnega kala. Datum na posnetku sicer kaže letnico 2013, a gre po trditvah avtorice za nedavni dogodek.

Na delu, kjer promet v nasprotni smeri zaradi naklona poteka po dveh voznih pasovih, je vozilo v ospredju s svojega pasu nenadoma zapeljelo prek dvojne črte in z vožnjo po nasprotnem pasu nadaljevalo, čeprav so ji nasproti pravilno prihajala vozila. Vozilo je glede na posnetek peljalo na takšen način več kot pol minute in to tudi skozi zavoje. Šele pred križiščem za Črni kal in po tem, ko ga je nasproti vozeče vozilo vidno opozarjalo s svetlobnimi signali, je avto znova zapeljal na pravilno stran vozišča. 

Avtorica posnetka trdi, da je kasneje avto dohitela in videla, da v njem sedi "mlada gospodična".

Policisti: zaradi varnosti drugih nas čimprej obvestite!

Policisti s PU Koper so posnetek, ki smo jim ga posredovali, skrbno preverili, vendar imajo kljub vidnim kršitvam 'voznice' zvezane roke, saj z videa niso razvidni "nikakršni podatki, na podlagi katerih bi lahko policisti ukrepali."

"Takšne konkretne primere seveda vedno proučimo zelo natančno. V kolikor obstajajo pogoji za uvedbo postopka, se ta tudi uvede in večkrat smo podobne primere (ko so bili podatki razvidni) zaključili bodisi s plačilnim nalogom bodisi s kazensko ovadbo," je pojasnila predstavnica koprskih policistov Anita Leskovec. 

policijski avtomobil Drava Slovenija Zato 33-letni divjak, ki je policiste zrinil s ceste, ni v priporu

Ob tem na policiji vsem očividcem, ki na cesti naletijo na podobne dogodke, svetujejo, naj čim prej pokličejo policijo na 113. "Policisti le tako lahko kršitelja pravočasno ustavijo in ga tudi odmaknejo s ceste, saj poleg tega, da je v prekršku, s takšno vožnjo ogroža sebe in vse ostale udeležence v prometu. Ko očividci pravočasno pokličejo, policisti velikokrat tudi sami na kraju ugotovijo prekršek, zatem pa lahko
kot dodaten obremenilni dokaz priložijo še posnetke."

Učitelj vožnje: To je vprašanje za psihologa

Za mnenje o tem, kako lahko nekomu pade na pamet, da prevozi dvojno črto in vozi po nasprotni strani ceste, smo zaprosili učitelja v šoli vožnje Marjana Boriška. Ta nam je pojasnil, da je na žalost podobnih situacij ogromno, dogaja pa se tako izven mest kot v mestih. Zakaj do tega prihaja, ne ve, po njegovem je to bolj kot za učitelja vožnje vprašanje za psihologa. 

"Največja težava je v tem, da ni nadzora in je le majhna verjetnost, da te bo kdo ujel pri prekršku ter kaznoval. Trenutno gre recimo veliko pešcev in kolesarjev nonšalantno čez rdečo na semaforju in enako je tudi pri avtomobilistih."

Avtocesta Slovenija Na avtocesti vozil vzvratno

andrej.leban@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Laznivi 20:40 08.december 2017.

    Vsako budalo ne bi smelo voziti pa ce je mlado ali staro

  • Avatar Leon
    Leon 15:41 08.december 2017.

    Takšna in podobne fotke bi morale streznit policijo in ustrezno ukrepati v bodoče ! Seveda je to samo moja pobožna želja !

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 13:26 08.december 2017.

    Nikogar ne prijavljati zaradi takih dejanj, ker cesta zaradi tega ne bo bolj varna, edino policaji bodo bolj bogati!