Avto
7 ogledov

Nissan predstavlja superjuke

Nissan juke-R Nissan
Pri Nissanu so napovedali prihod konceptnega juka-R, ultimativnega kompaktnega crossoverja, ki je križanec med navadnim jukom in športnim modelom GT-R. Prva testiranja so predvidena za mesec november.

"Najhitrejši, najbolj vznemirljiv in najbolj drzen kompaktni crossover na svetu," prihod juka-R označujejo pri Nissanu. Čeprav je trenutno še v fazi razvoja, je izstopajoča in prepoznavna oblika juka jasno vidna. Razširili so blatnike, spremenili sprednji in zadnji odbijač, zadaj dodali vpadljiv zadnji spojler. Čeprav avtomobil ni zasnovan za serijsko izdelavo, saj bo izdelan kot edinstven konceptni avtomobil, so pri njegovi izdelavi spoštovani predpisi za vožnjo v vsakdanjem prometu. Vozilo je plod Nissanovega razvoja, z vsestransko podporo evropskega Nissan Technology Centra pa ga izdeluje družba RML, ki sodi med vodilne na področju avtomobilskega športa.

3,8-litrski V6
Pod njegov pokrov motorja je nameščen 3,8-litrski motor V6 z dvema turbinskima polnilnikoma, vzet iz zastavonoše športnih Nissanov. Pod prtljažnikom je nameščen šeststopenjski menjalnik, konfiguracije transaxle so prav tako iz zasnove GT-R. Pogon na vsa kolesa GT-R 4WD in kardanska gred pa sta prirejena. Odprtine v blatnikih bodo zapolnila kolesa z 20-palčnimi platišči iz lahke litine RAYS.

Po vzoru na GT-R
V notranjosti je združitev crossoverja in super športnega avtomobila izpostavljena s številnimi podrobnostmi, saj je armaturna plošča juka preoblikovana tako, da je nanjo mogoče namestiti merilnike, opozorilne lučke in sedempalčni zaslon LCD iz modela GT-R, na katerem je mogoče izpis individualno urediti. Oblikovalci so ohranili prepoznavno sredinsko konzolo, deli notranjosti pa so skupni stroju za vožnjo po dirkališču. Dva dirkaška sedeža imata pettočkovna varnostna pasova. Vpadljiva varnostna kletka, skladna s varnostnimi predpisi FIA, z utrditvijo zgradbe zagotavlja visoke zmogljivosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.