Avto
18 ogledov

Nissanov varnostni ščit

Nissan je novosti predstavil v avtomobilu Safety Shield pod svojo blagovno znamk Žurnal24 main
Družba Nissan Motor je predstavila tehnologije, ki naj bi pripomogla k izogibanju kakršnegakoli trka in nižanju računa za gorivo

S istem All-Aroud Collision Free že znanim tehnologijam za vzdrževanje varnostne razdalje (Distance Control Assist, DCA) in preprečevanje nenamernega menjavanja pasov (Lane Departure Prevention, LDP) dodaja še dve tehnologiji za preprečevanje bočnih trkov (Side Collision Prevention, SCP) in za preprečevanje trkov pri vožnji vzvratno (Back-up Collision Prevention, BCP).

Nissanov pogled na varovanje potnikov. Klikni za povečavo.

 
Na podlagi senzorjev, vgrajenih v zadnjih del avtomobila, omenjena sistema opozarjata voznika, če med zavijanjem obstaja nevarnost bočnega trka ali trka v vozila med vzvratno vožnjo. Na ta način naj bi bili potniki v Nissanovih vozilih kar najbolje zaščiteni pred trki z vseh strani.

Pedalo, ki ne dovoli trošenja
Poleg omenjenih novosti je Nissan predstavil tudi imenovani pedalo za plin ECO. Računalnik avtomobila prepoznava, kdaj voznik premočno ali po nepotrebnem stiska pedalo za plin in troši več goriva, kot je potrebno. Pedalo takrat s povratno silo pritiska na voznikovo nogo, da nekoliko popusti. Na ta način je po napovedih mogoč prihranek med pet in deset odstotkov goriva. Sistem je seveda mogoče tudi izključiti. Na trgu naj bi se pojavil že prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.