Avto
11 ogledov

Nova ibiza prihaja maja

Seatu zadnja leta ni šlo vse po načrtih. Ibiza naj bi stvari obrnila v pravo sme
1/6
Žurnal24 main
Seat je predstavil novo ibizo, adut za ponoven naskok na razred superminijev.

Kot so predstavniki španske tovarne v sklopu koncerna VW povedali ob predstavitvi v Martorellu pri Barceloni, četrto generacijo ibize odlikujejo športnost, dinamičnost, natančnost in kakovost izdelave. Oblikovana je po "načelu puščice", in je precej vesten naslednik v Ženevi predstavljenega koncepta bocanegra. Bočne linije so zelo izrazite, polno je športno naravnanih podrobnosti.

"Nova seat ibiza je avto za mlade po letih in mlade po srcu – za ljudi, ki po eni strani cenijo design, športnost in kakovost, po drugi strani pa se zavedajo odgovornosti do okolja," je premiero z besedami podkrepil Erich Schmitt, predsednik Seatove uprave .

Motorji še neznanka
Avtomobil ima novo zasnovo podvozja, z daljšo medosno razdaljo in večjim kolotekom, kar naj bi pripomoglo k bolj dinamičnim voznim lastnostim. Poskrbeli so za še višjo stopnjo udobja in varnosti, ki jo med drugim zagotavljajo parkirni sistem, smerno prilagodljivi žarometi in izpopolnjen sistem zračnih blazin. Razvijalcem je uspelo avtomobil nekoliko "shujšati", saj je v primerjavi s predhodnikom izgubil nekaj kilogramov. V navezi z izpopolnjenimi motorji in menjalniki je manjša tudi poraba goriva ter izpust škodljivih plinov. Pri bencinskih motorjih je tako izpust CO 2 manjši od 160 gramov na kilometer, pri dizelskih motorjih pa ne presega 120
gramov na kilometer . Več informacij o motorni paleti in opremljenosti bo znanih v prihodnjih tednih.

Ibizo bodo uradno predstavili 22. maja na domačem avtosalonu v Madridu. Takoj nato bo stekla prodaja na evropskih tržiščih. Po besedah Matjaža Petroviča, ki je v skupini Porsche Slovenija odgovoren za odnose z javnostmi, bodo Slovenci prve ibize lahko kupili že junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.