Avto
7468 ogledov

Nova odlična novica za tiste, ki razmišljate o nakupu električnega vozila

Električni avto, e-avto Profimedia
Na to so potencialni kupci električnih avtomobilov čakali dolgo. Odlična novica tako za fizične osebe kot podjetnike.

Z Ministrstva za digitalno preobrazbo, ki ga vodi ministrica Emilija Stojmenova Duh, so sporočili, da z današnjim dnem na portalu SPOT na voljo e-postopek, ki omogoča podjetnikom in podjetjem oddajo elektronske vloge za subvencijo ob nakupu novega električnega vozila. Na drugi strani bodo fizične osebe (občani) vloge za pridobitev nepovratnih finančnih spodbud lahko oddali prek portala e-Uprava, piše na spletni strani Eko sklada. Za oddajo vloge potrebujete digitalno potrdilo ali registracijo v SI-PASS.

"Povezavi do oddaje vlog prek teh portalov bosta začeli delovati od trenutka objave na spletni strani Eko sklada www.ekosklad.si, in sicer tekom dneva 26. 6. 2023. Eko sklad vabi vlagatelje, da oddajo vloge prek portalov, saj bodo vloge, oddane na ta način, obdelane hitreje," še piše na spletni strani Eko sklada.

Naj spomnimo: Eko sklad je v petek pripravil pravcato revolucijo na področju subvencioniranja električnih vozil za fizične in pravne osebe. Glavni novosti so subvencioniranje rabljenih električnih vozil ter dvig nepovratne subvencije za nakup novega električnega vozila do 35.000 evrov, ki zdaj znaša 6500 evrov. Novost je tudi pri Eko sklad kreditu, ki zdaj ponuja tudi fiksno obrestno mero (2,8 %). Kateri avtomobili so "zmagovalci" novih subvencij, si lahko prebere tukaj.

Dacia Spring Nove subvencije Avto Našli smo osem zmagovalcev nove subvencije Ekosklada

Po nakupu in registraciji vozila lahko pravna oseba prek portala SPOT odda vlogo v elektronski obliki za pridobitev nepovratne finančne spodbude in po pozitivni odločbi Eko sklada prejme nakazilo spodbude, so danes sporočili z Ministrstva za digitalno preobrazbo.

električni avtomobil polnjenje Avto Občutno višje subvencije za električne avte

 

Komentarjev 1
  • Pišmevuh 20:34 28.junij 2023.

    Glede na trend v Eu, boste lahko babičin šparhert predelali v mini elektrarno.