Avto
628 ogledov

Prenovljeni qashqai bo gotovo še naprej mamil Slovence

Nissan qashqai
1/16
Nissan
Nissan qashqai, najbolj prodajani kompaktni suv v Evropi, je dobil svež videz in tehnologijo, s katero stopa v svet polavtonomne vožnje.

Posodobitve vključujejo nov zunanji dizajn, višjo kakovost notranjosti in izboljšano zmogljivost vožnje. Ni dvoma, da bo tak qashqai ostal visoko na lestvici prodaje, samo lani so jih v Sloveniji registrirali skoraj tisoč.

Osveženega qasqaia izdaja nov prednji del z drugačnimi svetili, motorno masko in odbijačem. Nov je tudi pokrov motorja, dnevne luči imajo obliko bumeranga. Isti razpoznavni element se ponovi tudi pri zadnjih svetilih. V notranjosti so nekoliko prerazporedili posamezne elemente, da so našli več prostora, hkrati obljubljajo boljše materiale, vse skupaj pa je začinil nov volan v obliki črtke D. Posodobili so infotainment NissanConnect, po zgledu bratskega Renaulta so se spajdašili s poznavalci zvoka iz družbe Bose. V ponudbi bo odslej čisto na vrhu oprema tekna+ z napa usnjem.

Zelo pomembna novost pri qashqaiju pa je tudi nova tehnologija Nissanove inteligentne mobilnosti, s katero stopa Nissan proti prihodnosti brez emisij in smrtnih žrtev. Novi qashqai bo od sredine leta 2017 na voljo s tehnologijo avtonomne vožnje ProPILOT, ki bo kupcem pomagala pri krmiljenju, pospeševanju in zaviranju na enem pasu na avtocesti. Strankam bomo tako omogočili zanesljivejšo vožnjo, izboljšan nadzor nad vozilom in večjo svobodo pri vožnji v koloni in vožnji z veliko hitrostjo po avtocesti.

Med drugim qashqai po novem prepoznava nevarnost trkov s pešci in opozarja na nevarnost prečnega prometa pri vzvratni vožnji.

Vse poglavitne novosti iz Ženeve na enem mestu so zbrane TUKAJ.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.