Avto
76 ogledov

Novinar razbil prvega chevrolet camara

Nesreča camara Youtube/Jalopnik
Ni minilo še niti 24 ur od medijske premiere nove generacije chevrolet camara, pa so že poročali o prvi njegovi nesreči. Novinarja so že pred dogodkom pisano gledali, po nesreči pa so ga vrgli na cesto.

General Motors je minulo nedeljo predstavil novo generacijo svojega ponosa, chevrolet camara. Ob tem so za omejeno druščino avtomobilskih novinarjev organizirali tudi testne vožnje v še vedno zakamufliranih "skoraj-serijskih" vozilih. Med njimi je bil tudi Patrick George, novinar vplivne spletne strani Jalopnik.com. 

Po lastnih besedah je krivda za prvo uradno nesrečo novega camara zgolj njegova, saj je v enega od ovinkov na testni progi zapeljal z napačno linijo in prepozno odreagiral. Camaro po trku sicer ni bil za odpis, temveč je imel le konkrentno obdelano stranico. 

Brez prizanesljivosti

Tovrstni dogodki so pogostejši, kot pride v javnost, nanje niso imuni niti evropski novinarski kolegi, zato proizvajalci takšne dogodke predvidijo in pred začetkom vožnje s podpisom pogodbe rešijo vse morebitne zaplete.

Vseeno pa je bila zanimiva reakcija predstavnikov GM-a, ki po nesreči njihovega ponosa niso sprejeli opravičila Georgea in so ga dobesedno vrgli z dogodka. "Kot sem slišal, veliko njihovih ljudi že od začetka ni želelo, da sem prisoten. Nesreča je bila zgolj pika na 'i.' Vožnja se je tako zaključila brez mene in brez enega od camarov," je zapisal. Organizatorji naj bi bili na Jalopnik.com jezni, ker je portal v petek, dva dni pred uradno premiero, že objavil tehnične specifikacije o camaru, ko so te pricurljale v javnost.

"Normalno je, da voznika po nesreči ne spustiš nazaj na progo, ni pa običajno, da ga vržeš ven. Kot da so pri GM usmerili vame vse svoje frustracije, ker niso bili sposobni zadržati zase vseh skrivnosti."

Zanimivo je, da je do podobne nesreče med testno vožnjo prišlo že leta 2012, a so takrat novinarju portala About.com Cars Aaronu Goldu zlahka oprostili, ko je za seboj pustil okoli 50.000 evrov razbitin camara ZL1. "Da je le z mano vse v redu, to je najpomembnejše," so ga takrat po Goldovem pripovedovanju hiteli miriti možje iz GM.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:13 20.maj 2015.

    Glede na to da so hinavsko odreagiral drugače pri enem kot prej pri drugem je jasno da se jim gre samo zato da se mu maščujejo.

  • mph 09:07 20.maj 2015.

    Vozil je normalno, ni pretiraval, vmes komentiral.... morda pa so mu dali odpoved, ker je razkril poslovno skrivnost, da je avto slabo vodljiv. :-)