Avto
17944 ogledov

Obetajo se spremembe pri pnevmatikah

zima pnevmatike gume Pixabay
Kupci pnevmatik bodo lažje vedeli, s katerimi bo poraba goriva manjša.

Kupci pnevmatik bi morali z novim označevanjem lažje razločevati med bolj in manj energijsko varčnimi modeli. Pnevmatike bodo morale biti bolj jasno označene od leta 2021, da bodo potrošniki lažje izbirali modele, ki varčujejo z energijo, piše nemški Automobilwoche, ki se sklicuje na podatke Evropske komisije, ki ima cilj razbremeniti denarnice potrošnikov in na ta način vplivati na manj emisij v ozračje.

Bugatti chiron Lastniki, lahko si oddahnete Avto Pnevmatike za najhitrejši avtomobil na svetu cenejše

Evropska komisija je predlog za bolj jasno označevanje predstavila že maja 2018. V ozadju je vse večja poraba energije v cestnem prometu, kar pomeni tudi več toplogrednih plinov, ki se sproščajo v ozračje. Kotalni upor pnevmatik pri tem igra zelo pomembno vlogo in zelo vpliva na porabo goriva, so izračunali pri Komisiji.

Pnevmatike Test resnice Avto Kako dobre so v resnici celoletne pnevmatike?

Nasvet: Vsak mesec preverite tlak v pnevmatikah. Premalo napolnjene pnevmatike lahko povečajo porabo goriva do 4 odstotke.

pnevmatike | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Zdaj so se v Komisiji dogovorili s Parlamentom EU in državami EU. Glede na informacije bodo morale biti oznake na pnevmatikah vidnejše in bolj natančno označene. Vizualno mora biti nalepka podobna običajni energijski nalepki EU, ki uporablja gradacijo barv od zelene do rdeče.

pnevmatike Preverjali smo Avto Med menjavo so mu narobe namestili pnevmatike

Dogovorjena pravila mora uradno odobriti Evropski parlament in države EU, preden začnejo veljati, predvidoma 1. maja leta 2021.
 

Komentarjev 2
  • NeAnonimni 10:59 22.november 2019.

    Varnost > Poraba...

  • alen04 10:55 22.november 2019.

    Pnevmatike kupujem tukaj: https://www.liderpnevmatik.si/. Parametri, ki so potrebni za nakup so vsi navedeni.