Avto
820 ogledov

Od danes na voljo še zadnja vinjeta

vinjeta 2021 Dars
V prodaji je modrozelena vinjeta .

Od danes je mogoče kupiti modrozelene vinjete z letnico 2021. Cene, vrste vinjet in njihove ročnosti ostajajo iste, ravno tako tudi cestninski razredi, v katere se uvrščajo vinjetna vozila. Rumenozelene letne vinjete sicer ostajajo v veljavi do konca januarja 2021.

V prodaji je tako od danes devet različnih vrst vinjet za leto 2021: letne, mesečne in tedenske vinjete za cestninski razred 2A (osebna vozila) in 2B (kombinirana vozila) ter letne, polletne in tedenske vinjete za prvi cestninski razred (motorna kolesa).

Za letno vinjeto za osebna vozila je treba tudi tokrat odšteti 110 evrov, za mesečno 30 evrov ter tedensko 15 evrov. Za kombinirana vozila letna vinjeta še naprej stane 220 evrov, mesečna 60 evrov ter tedenska 30 evrov, za motorna kolesa pa cena letne vinjete ostaja nespremenjena pri 55 evrih. Za mesečno bodo morali lastniki motornih koles odšteti 30 evrov, za tedensko pa 7,50 evra.

Letošnje rumenozelene letne vinjete ostajajo v veljavi do konca januarja 2021.

vinjeta Avto Letna vinjeta se z uvedbo e-vinjete spreminja

Še zadnjič jo bomo lepili

Zaradi nekaterih protikoronskih ukrepov so se sicer v minulih tednih pojavile pobude, da bi infrastrukturno ministrstvo podaljšalo veljavnost letošnjih vinjet, a se za to niso odločili. Minister za infrastrukturo Jernej

Vrtovec je medtem za prihodnji december že napovedal uvedbo elektronskega cestninjenja za osebna vozila. Takrat se bo zdajšnja nalepka poslovila, saj bo plačilo cestnine povezano neposredno z registrsko tablico vozila. Vzpostavljen bo tudi nov sistem nadzora. 

DZ je novelo zakona o cestninjenju, ki prinaša pravno podlago za uvedbo elektronskih vinjet, potrdil oktobra.

Na Darsu ob začetku prodaje novih vinjet opozarjajo, da so zaradi epidemije posamezna prodajna mesta vinjet spremenila svoj delovni čas, zato voznike prosijo, da pred nakupom vinjete preverijo delovni čas pri posameznem prodajalcu vinjet.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.