Avto
23209 ogledov

Odločitev BMW bo razveselila številne voznike

BMW logo Epa
BMW-jev šef razvoja Frank Weber je razkril novico, ki bo navdušila številne voznike.

Električni avtomobili si vse bolj utirajo pot na evropske ceste, kar vzpodbujajo tudi evropski zakonodajalci, vendar to ne pomeni, da se bomo takoj odpovedali motorjem na notranje zgorevanje.

Medtem, ko se je nekaj proizvajalcev že zavezalo, da bodo v naslednje desetletje vstopili kot popolnoma električne znamke, to ne velja za vse.

BMW proizvodnja, električni avtomobili Intervju Avto Še dolgo bo trajalo, preden bodo ljudje postali nepotrebni

BMW 630d xDRIVE GT | Avtor: Saša Despot Saša Despot

BMW-jev šef razvoja Frank Weber je v intervjuju za nemški Auto Motor und Sport napovedal, da pri njih, kljub vse intenzivnejšemu razvoju električnih avtomobilov, še niso zaključili zgodbe z bencinskimi in dizelskimi osem- in šestvaljniki in razvijajo celo novo generacijo.

BMW iX Ste ga že videli? Avto Po Sloveniji z visokotehnološkim BMW, o katerem se bo še veliko govorilo

Weber pravi, da bo BMW, če bo hotel v prihodnjih letih na globalni ravni učinkovito zmanjšati emisije ogljikovega dioksida, potrebovati vrhunske motorje na notranje zgorevanje. Predvsem zato bodo razvili popolnoma nove motorje, ki jih bodo tehnološko pripravili na prihodnje emisijske standarde.

BMW M3 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Dodal je, da so zato, da bi nove motorje po eni strani uskladili z okoljskimi predpisi, po drugi pa ohranili dinamiko njihovega delovanja, preučili ves ciklus polnjenja in odkrili nove principe delovanja. Novi motorji naj bi bili zato precej drugačni od dosedanjih, izboljšave učinkovitosti pa naj bi izhajale predvsem iz sprememb v motorni glavi.

Mini Electric Avto Na testu eden najbolj zabavnih avtomobilov ta hip

Weber je izpostavil, da bodo zgolj z novim  šestvaljnikom emisije zmanjšali bolj kot pa je običajno pri zamenjavi celotnih generacij. Omenil je tudi, da se predpisi v zvezi z izpušnimi plini vse bolj usklajujejo po vsem svetu, kar bo dodatno koristilo razvoju motorjev, saj bo bolj poenoten.

Komentarjev 3
 • sandi76 10:56 23.januar 2022.

  "Odločitev BMW bo razveselila številne voznike" Bodo začeli serijsko vgrajevati smernike ?

 • Avatar Tamsmilena
  Tamsmilena 23:38 22.januar 2022.

  Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • jakec1575 17:33 22.januar 2022.

  Zgodba s cipi se ni zakljucena. Tudi z baterijami ne. Dober bencinar bo se iskana roba