Avto
59 ogledov

Odviješ kolo avta in že imaš novo prevozno sredstvo

Ford patent Ford
Zveni kot prvoaprilska šala, a je več kot to. Ford se očitno poigrava z idejo, da bi voznik mestno gnečo lahko premagoval kar s pomočjo enega od koles svojega parkiranega avta.

Ford je vložil nenavaden patent, kako iz avta napraviti idealno vozilo za hitro premagovanje mestne gneče. Skica patenta kaže, da so pri proizvajalcu našli način enostavne demontaže zadnjega kolesa na avtu (na skici je model focus), kolo pa se nato uporabi za montažo na unicikel, ki ga voznik vozi s seboj v prtljažniku.

Ideja gre torej očitno v smer, da voznik nekje na primernem mestu parkira avto in pot proti cilju skozi mestno gneči nadaljuje le po enem kolesu. Slednje ima vgrajen mali električni motor, ki neodvisno od avtomobila poganja vozilce. 

A ne gre pričakovati, da bi kaj takšnega kaj kmalu videli na cesti. Marsikateri patent je vložen daleč vnaprej oziroma zgolj v obrambo, da ne bi kdo drug prišel na isto idejo in jo zaščitil. Tako je Ford samo letos vložil 6.000 patentov, poroča Carscoop. Vključno z luminiscenčno barvo za zunanjost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.