Avto
1 ogledov

Organizirajte si pot

Poti in vožnje v snežnih razmerah ne podcenjujte. Žurnal24 main
Zima je predvsem v gorskem svetu pokazala zobe. Ravno v času božičnih in novoletnih praznikov, ko se mnogi odpravljajo na daljšo pot na počitnice ali k sorodnikom, je zapadlo veliko snega.
 

Preberite še:

Pripravite se na zimo

Zimske tudi za stotaka

Slovenci vozimo nevarno

Vozniki morajo biti zaradi tega na cestah še dodatno previdni in pred odhodom na daljšo pot skrbno planirati. Ponujamo vam nekaj kratkih nasvetov, kako si pot čim bolj olajšati in organizirati v tem letnem času.

1. Pot ali izlet skrbno načrtujte.
2. Naj se vam nikamor ne mudi. V urnik vključite postanke. Vsaki dve uri se ustavite vsaj za 20 minut.
3. Nekoga obvestite o trasi poti in približni uri prihoda.
4. Spremljajte podatke o vremenu in stanju na cestah, prav tako si zapišite vse pomembne telefonske številke, ki bi vam morebiti prišle prav, od prve pomoči do pomoči na cesti.
5. Ne vozite, če ste zaspani.
6. Preverite, ali je avtomobil brezhiben. Preverite stanje olja, delovanje gretja in klime, ...
7. Preverite, ali delujejo luči, poskrbite, da niso umazane, prav tako preverite stanje pnevmatik. S seboj za vsak primer vzemite še snežne verige.
8. Za vsak primer s seboj vzemite dodatne odeje, vodo, prvo pomoč, hrano ter poskrbite, da bo baterija vašega mobilnega telefona polna.

Ko boste vstavljali stvari v avtomobil, prtljago zložite tako, da ne bo ovirala voznikov pregled na cesto in da v primeru močnejšega zaviranja ali trka vozila ne bo poletela po avtomobilu. Težje in večje stvari zložite na dno, lažje pa na vrh. Pa varno pot!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.