Avto
2060 ogledov

Otroka vrglo iz otroškega sedeža

Med novimi otroškimi sedeži so odkrili hudega grešnika sicer zelo priljubljene znamke otroške opreme. Če ga imate, ga za dobro vašega otroka brezplačno zamenjajte! Če ga kupujete, se prepričajte, da je že posodobljen!

Pri evropskih avtoklubih (ADAC, ÖAMTC, AMZS ...) so skupaj z nekaterimi potrošniškimi organizacijami napravili redni pomladanski test otroških sedežev, ki so se v zadnjem času pojavili na tržišču. Tokrat so vzeli v precep kar 29 otroških sedežev v različnih kategorijah.

Še preden pa so teste sploh javno objavili, so že začeli rotiti starše, naj nikar ne uporabljajo sedeža Chicco Oasys i-Size v povezavi z podstavkom i-Size Base, saj ima za otroka zelo nevarno konstrukcijsko napako. 

KJE BO NAJBOLJ VAREN? Avto Otroški sedež postaviti levo, desno ali na sredino klopi?

Pri testnem trčenju je namreč zapenjalo otroškega pasu dobesedno iztrgalo, testno lutko otroka pa je nato vrglo iz sedeža. V realnih okoliščinah bi v nesreči tovrsten otroški varnostni sedež povzročil hude poškodbe, namesto da bi ga obvaroval. 

Kot kaže podrobna analiza, ima avtosedež premalo kakovostno plastično sponko, ki skrbi za trdno vpetje pasu, in jo velike sile med trkom lahko zlomijo. 

Kot poroča nemški avtoklub ADAC, so na Chicco nemudoma posredovali rezultate in na znanega proizvajalca naslovili opozorilo, naj ustavi prodajo spornega sedeža, dokler ne opravi ustreznih varnostnih posodobitev. Chicco naj bi se takoj odzval in uvedel izboljšave, vseeno pa se lahko pri trgovcih še vedno najdejo primeri avtosedežev Oasys i-Size z nevarno zasnovo.

Omenjeni model smo našli na razpolago tudi na slovenskem trgu!

Ostali modeli Chicco Oasys, ki spadajo v druge velikostne kategorije avtosedežev, niso vprašljivi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.