Avto
27 ogledov

Parkirajte vzvratno in prihranite

Zrno do zrna – pogača. Parkiranje vzvratno morda na videz ni ravno varčevanje, v Žurnal24 main
Z gorivom lahko konkretno varčujete na mnogo načinov. Eden izmed njih je tudi uporaba vzvratne vožnje.

Vsakodnevno vzvratno parkiranje se vam lahko na letni ravni kar pošteno obrestuje. Če v enem tednu desetkrat parkirate ritensko namesto s sprednjim koncem naprej, lahko v enem letu prihranite več kot sto evrov, kažejo izračuni.

V čem je skrivnost?
Avtomobil z mrzlim motorjem v vzvratni vožnji porabi kar 25-krat več goriva kot pri običajni delovni temperaturi. Zato je veliko koristneje vzvratno voziti pri ogretem motorju, pri mrzlem pa zgolj speljati naprej (seveda tudi tukaj velja pravilo, da mora biti prvih nekaj kilometrov še posebej umirjenih).

Še več dobrih lastnosti
Vzvratno parkiranje ima še nekaj dobrih lastnosti, ki jih voznik opazi, ko se znova usede v vozilo. Avtomobil je veliko lažje kontrolirati med vožnjo naprej, nad dogajanjem na ulici ali cesti imate jasnejši pregled, hitreje boste speljali, avtomobil, z zadkom parkiran tesno ob steno, pa bo tudi manj privlačen za tatove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.