Avto
19 ogledov

Prevoz božičnega drevesca

Avto in božično drevo Shutterstock
Pri prevozu božičnega drevesca je treba biti pozoren na več dejavnikov. Prvi mora biti vaša varnost in varnost udeležencev v prometu, zavedati pa se morate, da lahko ob nepravilnem prevozu tudi poškodujete avtomobil.

1. Če boste drevo prevažali v notranjosti vozila, poskrbite, da bo vožnja pregledna na vse strani, avtomobil tudi dobro zavarujte z odejo, saj ga lahko smola trajno poškoduje.

2. Med prevozom na strehi vozila mora biti drevo pritrjeno na prtljažni prostor, veje pa naj bodo obrnjene proti zadku vozila, tako da jih veter ne doseže.

3. Drevo ovijte v zaščitno mrežo in pritrdite z ustrezno vrvjo, po možnosti pa spnite še močnejše veje. Testi ADAC-sa so pokazali, da je drevo, ki je pritrjeno le z elastiko, pri 50 km/h katapultiralo s strehe avtomobila.

4. Enako velja za prevoz v notranjosti. Drevo dobro zavijte, saj veje utegnejo ob močnejšem zaviranju poškodovati potnike.

5. Če drevo presega zadek vozila, na konec drevesa obesite rdečo zastavico, da bodo zadaj vozeči videli, da prevažate daljši predmet. Drevo ne sme segati več kot 1,5 metra čez zadek avtomobila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.