Avto
3375 ogledov

Pet neverjetnih avtomobilskih dejstev o kraljici Elizabeti

Epa
Kdo bi si mislil, da zna kraljica popravljati avtomobile? To je le eno od petih neverjetnih dejstev o kraljici Elizabeti II, ki je umrla 8. septembra 2022 na svojem podeželskem posestvu v Balmoralu na Škotskem.

Številni morda ne vedo, da je imela britanska monarhinja poseben odnos do avtomobilov.

1. Kraljica je lahko popravljala avtomobile

Elizabeta II je bila izučena avtomehaničarka in voznica. Britanska kraljica se je za to delo izobraževala med drugo svetovno vojno. Pri 18. letih, februarja 1945, se je pridružila ženskemu oddelku britanske vojske. Tam se je poleg vajeništva za motorna vozila naučila tudi voziti tovornjak. Po petih mesecih je bila častno povišana v nižjo poveljnico.

Rolls-royce cullinan Pandemija zlatih časov Avto Bogati nimajo težav

2. Elizabeta II ni potrebovala registrske tablice

Kraljica je bila edina oseba v Veliki Britaniji, ki je smela voziti brez registrske tablice. Vendar le v službenih avtomobilih, tako imenovanih državnih limuzinah. Ti avtomobili imajo namesto registrske tablice nad vetrobranskim steklom grb Kraljeve družine Windsor. Ko je kraljica Elizabeta potovala inkognito, je tudi vzela avto z registrskimi tablicami.

 | Avtor: Epa Epa

3. Državni avtobus nima usnjene notranjosti

Windsorji so radi prizemljeni in skromni. Vseeno je bilo presenečenje, da kraljica v avtu ni sedela v finem napa usnju.

Rolls royce ghost Novi ghost Avto Novi rolls-royce ghost, avto za nekaj desetink odstotka Zemljanov

4. Za darilo ni želela Rolls-Roycea

Rolls-Royce predstavlja britansko tradicijo in luksuz. Kraljica Elizabeta II. Ko je znamko prevzel BMW in večji del tovarne preselil v Nemčijo, je kraljica za vožnjo uporabila vozilo znamke Bentley. 

5. Skoraj 75 let za volanom brez vozniškega dovoljenja

Kraljica se je v vojski naučila voziti avtomobile in tovornjake, vendar ni imela vozniškega dovoljenja. Avtomobile je vozila skoraj 75 let. Julija leta 2015 so paparaci takrat 90-letnico Za volanom svojega temno zelenega jaguarja ujeli v Windsor Great Parku. Vozila je kar po angleškem travniku. To je smela storiti le kraljica!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice