Avto
23 ogledov

Peugeot pokazal jukovega konkurenta

Peugeot urban crossover concept
1/8
Peugeot
Peugeot je na avtosalonu v Pekingu pokazal povsem nov koncept urban crossover, ki bi lahko bil glede na videno resen konkurent Nissanovemu juku.

Francozi računajo, da se bo gostota naseljenosti v mestih le še povečevala, po njihovih ocenah pa bo do leta 2050 v velemestih na našem planetu živelo 5,3 milijarde ljudi.

Prav zato naj bi bila v prihodnje mala terenska mestna vozila, s katerimi lahko brez strahu zapeljemo tudi izven mesta na odročnejše lokacije, vse bolj priljubljena in razširjena. Sad tega pogleda je Peugeotov koncept mestnega crossoverja, ki so ga predstavili na avtosalonu v Pekingu.

Peugeot urban crossover concept | Avtor: Peugeot Peugeot
Koncept urban crossover v dolžino meri 4,14 metra, v širino pa 1,74 metra. Nos zelo spominja na nedavno predstavljeni novi model serije 2, peugeot 208. Aerodinamičnost karoserije poudarja močno nagnjeno vetrobransko steklo, linija strehe pa se nadaljuje vse do zadnjega dela vozila in z vdolbino nekoliko spominja na športni model RCZ. Bočne linije so v želji po čim večji dinamičnosti oblikovane v smeri ceste, zadaj pa izstopajo dinamično oblikovani LED-žarometi, ki ob osvetlitvi spominjajo na kremplje. Da je primeren tudi za pobeg iz mestne džungle, daje slutiti povišan položaj in velika kolesa, zaradi katerih je namenjen ljudem z aktivnim življenjskim slogom.

Za zdaj so pri Peugeotu še skrivnostni, kdaj bodo predstavili serijski izdelek, a glede na to, da je konkurenca svoje modele že spravila na cesto, pri čemer najbolj mislimo na nissan juke, najbrž ni daleč dan, ko bomo na cesti videli tudi Peugeotov mestni crossover.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.