Avto
11 ogledov

Chevroletova vizija prihodnosti

Chevrolet EN-V 2.0 Chevrolet
Družba General Motors je na salonu v Pekingu na kratko predstavila konceptno vozilo mobilnosti chevrolet EN-V 2.0.

Chevrolet EN-V 2.0 je najnovejša različica revolucionarnega koncepta mobilnosti, ki ga je podjetje predstavilo na sejmu World Expo 2010 v Šanghaju.

"Naši oblikovalci in inženirji proučujejo številne možnosti, da bi uresničili koncept EN-V. Koncept EN-V 2.0 uporablja tehnologije, kot so mobilni internet, elektrifikacija in telematika, da tako pripomore k spremembi avtomobilske industrije ter zagotovi njeno trajnostno prihodnost," je povedal Kevin Wale, predsednik in direktor družbe GM China Group. "Oblika EN-V 2.0, ki jo predstavljamo danes, je naša vizija prihodnosti."

To dvosedežno električno vozilo je na stekališču elektrifikacije in povezljivosti postavilo temelje za novi avtomobilski DNK. Razvito je bilo z namenom, da se prikažejo možnosti za zmanjšanje težav s prometnimi zastoji, razpoložljivostjo parkirnih prostorov, kakovostjo zraka in cenovno dostopnostjo v mestih prihodnosti.

"Zelo smo navdušeni nad konceptom EN-V 2.0, ki uteleša bistvo svojega predhodnika, vendar ima bolj praktično obliko za vsakdanjo uporabo," pravi Wale. "Kombinacija tehnologije zaznavanja, brezžične komunikacije in navigacije na osnovi sistema GPS postavlja tehnološke temelje, katerih deli bi lahko potencialno utrli pot do ustvarjanja naprednih sistemov vozil prihodnosti."

Chevrolet EN-V 2.0 | Avtor: Chevrolet Chevrolet
Koncept EN-V 2.0 omogoča funkcije, ki jih kupci zahtevajo, kot sta klimatska naprava v vozilu in osebni prostor za shranjevanje. Poleg tega je vozilo sposobno voziti v vseh vremenskih in mestnih pogojih.

Brezžična komunikacija koncepta omogoča "družabno omrežje", ki ga lahko vozniki in ostali potniki uporabljajo med vožnjo za komuniciranje s prijatelji ali poslovnimi partnerji. Družba GM pričakuje, da bo uporabila prototipne modele EN-V 2.0 v pilotnih študijah po vsej Kitajski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.