Avto
6048 ogledov

Peugeot predstavlja dve veliki novosti v svojih vozilih

peugeot E-3008 MatijaJanežič
Peugeot v svojih novih modelih z digitalnim kokpitom uvaja glasovno upravljanje, ki ga ustvari umetna inteligenca s ChatGPT. Peugeot bo za novi model E-3008 ponudil tudi podaljšano garancijo osem let.

Peugeot je na enem mestu zbral vse svoje šefe, da bi predstavil strateške odločitve, s katerimi naznanjajo korenito preobrazbo, s ciljem, da bi do leta 2025 postal vodilna znamka na evropskem trgu električnih vozil. Pri Peugeotu so prepričani, da ponujajo najbolj pestro paleto električnih vozil med vsemi evropskimi avtomobilskimi proizvajalci, hkrati pa najavljajo, da je njihov cilj dostopna brezemisijska mobilnost, ki je preprosta in brezskrbna.

Peugeot v vse svoje sodobne modele vozil, vključno z lahkimi gospodarskimi vozili, uvaja glasovno upravljanje ChatGPT. Glasovno upravljanje, ki ga upravlja umetna inteligenca, bo že s sredo uvedeno na petih testnih trgih, vključno z Nemčijo, je povedala šefica blagovne znamke Linda Jackson na spletni tiskovni konferenci v torek.

Peugeot E-3008 | Avtor: Peugeot Peugeot

Peugeot trenutno v svoji električni ponudbi vključuje modele: novi E-208, E-2008, E-308, E-308 SW, E-3008, E-rifter, E-traveller, E-partner, E-expert, E-boxer. Leta 2024 se bosta 100-odstotno električnemu izboru vozil pridružila še dva nova modela: E-408 in E-5008. Novi E-3008, na Žurnal24 se bomo za volan na mednarodni predstavitvi usedli in ga zapeljali konec meseca februarja, obljublja kar 700 kilometrov elektirčnega dosega, kmalu pa v Sloveniji prihaja tudi novi E-208, za katerega pri Peugeotu trdijo, da zmore prevoziti do 566 kilometrov z enim polnjenjem baterije.

Pogovarjali se boste z avtomobilom

ChatGPT se uporablja v vseh vozilih, ki imajo trenutni i-Cockpit znamke. Za aktiviranje sistema je dovolj, da izgovorite »OK Peugeot«. Pri Peugeotu zatrjujejo, da zna umetna inteligenca v njihovih vozilih odgovoriti na nešteta vprašanja in zahteve o najrazličnejših temah. Tako vam na primer pove, katere spomenike v mestu morate obiskati, vam jih predstavi in vas tja odpelje v kombinaciji z navigacijskim sistemom, lahko pa tudi popestri vaše potovanje z interakcijo s potniki in prepusti prosto pot vaši ustvarjalnosti. Po uvedbi v Franciji, Nemčiji, Španiji, Italiji in Veliki Britaniji bo novo glasovno upravljanje tekom leta predvidoma uvedeno na vseh trgih.

peugeot E-3008 | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Osemletna garancija na E-3008

V novem kompaktnem električnem športnem terencu E-3008 je Peugeot tudi prva evropska znamka, ki ponuja osemletno podaljšano proizvajalčevo garancijo. Garancija, imenovana "Peugeot Allure Care", je brezplačna in zajema vse električne in mehanske elemente do osmih let ali 160.000 prevoženih kilometrov.

Pokrite so napake na elektromotorju, polnilniku, pogonskem sklopu in vseh mehanskih komponentah, so sporočili iz Peugeota. Običajno obrabljivi deli so izključeni. Program bo sprva na voljo samo za E-3008, vendar naj bi ga v prihodnosti razširili na druge nove modele, ki temeljijo na isti platformi kot E-3008.

Phil York, direktor marketinga in komunikacij Peugeot pravi: "Verjamemo, da bo storitev PEUGEOT Allure Care pospešila razširjenost najnovejše generacije 100-odstotno električnih vozil, saj bo strankam zagotovila brezskrbnost, ki jo potrebujejo, da se odločijo za nakup. Izjemno široko kritje stroškov je dokaz, da zaupamo v kakovost in zanesljivost naših izdelkov."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.