Avto
1 ogledov

Plus k udobju in športnosti

Športnejši videz in višja kakovost bosta glavna aduta za uspešnejšo prodajo, ki Žurnal24 main
Pri VW so pohiteli in le dva meseca po premieri golfa šeste generacije predstavili tudi drugo generacijo povečane različice plus.

Golf plus se svetovni javnosti uradno predstavlja v Bologni. V primerjavi s predhodnikom, ki mu ni uspelo doseči napovedi o četrtinskem deležu med prodajnimi številkami golfa, se razlikuje po večjih merah in športnejšem značaju. Sprednji del je skoraj povsem povzet po golfu VI, kar prinaša ožja svetila s standardno vgrajenenimi dnevnimi lučmi.

Prav tako je nižja silhueta vozila z novimi strešnimi nosilci, spremenjen je zadnji konec s svetlejšimi LED svetili. Pri zunanjosti velja omeniti 18-palčna platišča, ki so tudi na seznamu doplačil, prvič bo na voljo tudi asistenca za parkiranje.

Notranjost je v glavnem povzeta po običajnem golfu, kar pomeni obilico udobja in zelo dobro ergonomijo. Seveda je prostornejša, nekateri dodatki, kot je bela osvetlitev merilnikov, krom ali številne različice volanskega obroča pa golfa plus dvigajo še višje po lestvici in spominjajo na passata CC.

Glede motorjev in menjalnikov ni presenečenj, jedro bodo sestavljali 1,4 TSI in 2,0 TDI motorji, poleg pet- in šeststopenjskih ročnih menjalnikov bo na voljo še sedemstopenjski DSG.


Golf plus torej samozavestno napoveduje večjo vlogo na trgu. Slovenci ga bomo dočakali aprila, cene pa še niso določene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.