Avto
7136 ogledov

Po letu 2026 Volkswagen napoveduje slovo

Volkswagen I.D. Crozz II Volkswagen
Volkswagen je najavil, da bo naslednja generacija njegovih motorjev z notranjim izgorevanjem zadnja. Nato le še elektrika.

"Da, imamo veliko odgovornost na tem področju. Počeli smo napake." To je v torek na tehnični konferenci v nemškem Wolfsburgu dejal Michael Jost, vodja strateškega razvoja pri Volkswagnu. Že vse, odkar je VW pred tremi leti priznal, da je hudo grešil pri emisijah dizelskih vozil, se trudi popraviti svoj ugled neozaveščenega proizvajalca.

"Naši kolegi delajo na zadnji platformi vozil, ki še ne bo CO2 nevtralna. Počasi bomo vgradnjo motorjev z notranjim zgorevanjem pripeljali na minimum." To se bo po njegovih besedah pričelo aktivno dogajati po letu 2026, ko bo Volkswagen vpeljal v serijske avte poslednjo generacijo bencinskih in dizelskih motorjev. 

Volkswagen polo GTI Avto Kaj, a to ni golf GTI?!

Do takrat namerava koncern, ki združuje večje število avtomobilskih znamk, že imeti v serijski proizvodnji večje število električnih vozil, do leta 2030 pa naj bi po vsem svetu proizvajali že okoli 300 električnih ali vsaj elektrificiranih avtov.

Kot da bi Slovenija ves svoj denar namenila elektriki

Leta 2019 začnejo s proizvodnjo povsem električnega kombilimuzinskega modela I.D. neo.

Celoten paket vlaganj v naslednjih petih letih v električna in samovozeča vozila je težak kar 45 milijard evrov, oziroma skoraj toliko, kot bodo v tem času znašali vsi državni proračuni Slovenije. 

Volkswagen I.D. Crozz II Avto VW bo leta 2020 začel s prodajo električnega križanca za ceno dizelskega

Jost je po poročanju Automotive News dejal, da bodo po letu 2050 na trgu verjetno še vedno tudi dosedanji bencinski in dizelski motorji, ki pa bodo omejeni le na področja s slabo razvejano mrežo polnilnic. 

Ob tem je opozoril, da je kopičenje CO2 emisij na dolgi rok za okolje precej nevarnejše, kot pa nevarni izpusti dizelskih vozil v mestih, saj je mogoče slednje učinkovito omejiti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • optimist11 20:32 06.december 2018.

    Še ena napaka VW več. Električna vozila še dolgo ne bodo prevladovala, prej vodik . No lahko pa nas prisilijo z visokimi cenami goriv da preidemo na elektriko, takrat pa se bodo pojavile nove težave....

  • Albatroz 13:09 06.december 2018.

    he he vic leta a se bodo vsi vozili naokrog z golf avtki ali pa viličarji na elektriko. ko bodo spoznali kako je še škodljivo za naravo razkrajanje baterije in koliko več emisij gre v zrak z proizvodnjo baterij in ...prikaži več bencina. res da je dizel v uporabi večji onesnaževalec, ampak če se pogleda od črpanja do uporabe pa najmanj onesnaži.

  • rosalina 11:59 06.december 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam lastnik. obišcite++++++++======>>>>>> www.WebJob33.Com

Sorodne novice