Avto
4628 ogledov

Ste naročili golfa? To morate prebrati

Volkswagen golf Saša Despot
Iz Wolfsburga končno dobre novice.

Iz Volkswagna so sporočili, da so vse različice njihovega najbolje prodajanega modela, golfa, zdaj skladne z novim emisijskim protokolom WLTP. Zdaj bodo končno lahko sprostili prodajo in dobavo vozil, ki so zaradi ozkega grla pri homologaciji, povzročili krepak padec registracij pri največjem evropskem proizvajalcu vozil.

Avto emisije Višji davki? Avto Bo novi test za emisije prinesel bistveno dražje avte?

Pretekli mesec je namreč skupina Volkswagen zabeležila padec prodaje na petih največjih evropskih trgih. Vzrok, ki so ga navedli analitiki pri Citiju, je bil, da Volkswagni ni uspel pravočasno zadostiti novim standardom WLTP, ki so začeli veljati z 1.9. Še avgusta so iz Volkswagnu sporočili, da je zgolj polovica njihovih najbolje prodajanih modelov vozil usklajena z novim protokolom o veliko bolj strogem testnem režimu merjenja emisij CO2 in porabe goriva.

Volkswagen T-Roc Avto Volkswagen predstavil drzen načrt

"Trenutno izpolnjujemo zahteve WLTP za 14 naših najbolje prodajanih modelov," so sporočili iz Wolfsburga in dodali, da bodo ostali modeli z WLTP protokolom usklajeni v kratkem. Do novega jim bo končno uspelo homologirati prav vse modele vozil.

Avtomobilski ključi Avto Podražitve novih vozil: Čakajo na navodila države

Avtomobilski proizvajalci, Daimler, Volkswagen in dobavitelj avtomobilski industriji Valeo, so prav zaradi omenjenega vzroka in zamud pri dobavi vozil znižali pričakovanja po dobičku. 

Avtomobilski ključi Ha, ha, statistika! Avto WLTP udaril po Sloveniji, prodaja avtov močno navzdol
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.