Avto
49 ogledov

Policija pomagala Škodi na slovenski vrh

Škoda Octavia Saša Despot
V Sloveniji je bilo v prvih štirih mesecih leta 2017 prodanih 28.559 novih osebnih in lahkih gospodarskih vozil, kar je skoraj 12 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Raste tudi prodaja hibridov, priključnih hibridov in električnih vozil.


Pri sekciji za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije so pripravili statistiko registracije osebnih in lahkih gospodarskih vozil v mesecu aprilu. V njej so zajeta vsa vozila, tudi tista s kratkoročno registracijo, ki ne ostane dolgo na naših cestah.

Aprila je bilo v Sloveniji prvič registrirano 6001 osebno vozilo in 917 lahkih gospodarskih vozil. To pomeni rast v primerjavi z enakim obdobjem lani za skoraj 10 odstotkov pri osebnih vozilih in več kot sedem odstotkov pri lahkih gospodarskih vozilih.

Octavia prehitela clia in golfa

Aprila je bilo pri nas največ registriranih škod octavij (302), povsem nove ima tudi slovenska policija, zaenkrat so jih dobili 76, skupaj pa jih bodo dobili kar 303. To je ob veliki popularnosti v razredu službenih vozil eden glavnih vzrokov, da je prehitela nesporna vladarja slovenskih cest zadnjih let renault clia (268) ter Volkswagnovega golfa (232). Izmed lahkih gospodarskih vozil se je tudi prejšnji mesec daleč najbolje prodajal Fordov model transit custom, ki so jih prodali 108. V prvi tretjini leta so sicer prodali največ renaultov clio (1434), ki mu sledita škoda octavia (903) in volkswagen golf (895).

C-HR | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Registriranih skoraj 400 baterijskih vozil

Sekcija za osebna motorna vozila že nekaj časa beleži tudi registracijo baterijskih vozil, to je hibridov, priključnih hibridov in električnih avtomobilov. Prva tri mesta v kategoriji zaseda Toyota. Gre izključno za hibridna vozila, ki kombinirajo bencinski motor in električni motor in jih ne polnimo na električni vtičnici. V zadnjem letu je bilo največ registraciji športnega terenca toyota C-HR (82), ki so ga sicer šele dobro začeeli prodajati, sledita toyota RAV 4 (56) in toyota yaris (49), na četrtem mestu je popolnoma električni BMW i3 (35). Renault je registriral 20 popolnoma električnih zoeijev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.