Avto
65666 ogledov

Policija: Vse smo kaznovali!

Zaledenela stekla na vozilih Sussex Roads Police/Twitter
Policija objavila fotografije zmrznjenih stekel na ustavljenih avtomobilih. "Poglejte malomarnost voznikov, vse smo kaznovali," so zapisali.

Lokalna policija v Angliji je objavila fotografije avtomobilov, katerih lastnike so ujeli med vožnjo z neočiščenimi stekli. "To je le majhen del neprevidnih voznikov. Kazni smo jim izdali na kraju samem," so zapisali v objavi na spletnih omrežjih.

Zaledenela stekla na vozilih | Avtor: Sussex Roads Police/Twitter Sussex Roads Police/Twitter

Prometna nesreča, Višnja Gora, avto na strehi Zastarelo? Avto Zastarelo? Potencialna velika nevarnost na naših cestah

Poleg fotografij ustavljenih vozil je policija v Lancashireju voznike opozorila, da lahko takšna neprevidnost povzroči nesrečo. "Opozarjamo vas, da morate očistiti vsa okna, da boste imeli nemoten pogled v vse smeri," še piše v izjavi.

Zaledenela stekla na vozilih | Avtor: Sussex Roads Police/Twitter Sussex Roads Police/Twitter

Prometna nesreča, zaprta avtocesta Katastrofa Avto Slovenske ceste: Zaušnica s strani Evropske komisije

Kazni tudi v Sloveniji

Slovenska zakonodaja veleva, da se z globo 200 evrov kaznuje za prekršek voznik, ki ne očisti motornega ali priklopnega vozila tako, da ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da vozniku omogočajo normalno vidljivost.

Zaledenela stekla na vozilih | Avtor: Sussex Roads Police/Twitter Sussex Roads Police/Twitter

Zatrnik, cesta, poledica, policija Avto V torek za voznike dan D, predvidene visoke kazni

Ne le led, z vozila morate očistiti tudi sneg, ki lahko pade s strehe vašega vozila, s čimer ogrožate promet. Tudi sicer boste s čistim vozilom poskrbeli za svojo varnost, saj sneg na avtomobilu predstavlja veliko maso, zaradi česar je vozilo precej bolj nestabilno, ob sunkovitem zaviranju pa vam lahko celoten sneg s strehe pade na vetrobransko steklo in vam zastre pogled v najbolj kritični situaciji. Poleg tega boste s snegom na strehi porabili več goriva.

Komentarjev 8
  • djdj 11:52 18.december 2022.

    A je težko užgat avto 5 minut prej?. Jaz se vozim z snegom na strehi, če ga je do 5 cM. Naučilo me je, ko ga je bilo veliko več, mi je ob zaviranju zdrsnil na vetrobransko steklo in zakril ...prikaži več pogled. Potem sem ga moral očistiti brez rokavic...

  • PaPajapopi 14:22 17.december 2022.

    Še pri nas bi morali takšne malomarneže ( idiote ) začeti kaznovati.

  • Avatar Leon
    Leon 14:07 17.december 2022.

    Policija objavila fotografije zmrznjenih stekel na ustavljenih avtomobilih. "Poglejte malomarnost voznikov, vse smo kaznovali," so zapisali.....sem mislil ,da so naši policaji pričeli nadzor vozil idiotov ?