Avto
116 ogledov

Policist 22 let patruljiral brez izpita

Policijska kontrola EPA
V Nemčiji so odkrili policista, ki je kar 22 let nadzor nad cestnim prometom opravljal z avtomobilom, čeprav ni imel vozniškega dovoljenja. Proti policistu so že sprožili disciplinski postopek.

Zgodbo je razkril lokalni časnik Volksstimme, ki navaja, da so policijskega veterana odkrili, ko je želel vložiti prošnjo za pridobitev vozniškega dovoljenja, imel pa je dovoljenje zgolj za upravljanje traktorja in motocikla.

Težava je bila v tem, da je neimenovani policist svoje delo začel opravljati v nekdanji Vzhodni Nemčiji, ko je veličina policistov nadzor izvajala kar peš, po združitvi leta 1990 pa ni dobil vozniškega dovoljenja.

V 22 letih nihče ni preveril, ali ima policist vozniško dovoljenje. "Ob združitvi so bili divji časi, zato se je nekako uspel izmuzniti sistemu," je za  Volksstimme dejal predstavnik policije za stike z javnostjo Andreas von Koß, ki je priznal tudi, da je policist brez dovoljenja vozil tudi v zasebnem življenju.

Komentarjev 1
  • zdrej 09:06 31.januar 2012.

    To niti ni čudno. Če ni naredil nobene nesreče, mu je pač treba izpit podariti. Pri nas v slo, je v Mariboru voznik avtobusa bil udeležen v prometni (nič kriv), pa ko je policaj zahteval vozniško, ga le ta ...prikaži več ni imel. Podobno kot pri temu policaju, vozniško nekdaj ni bilo potrebno, da si lahko postal avtobusni šofer.