Avto
9 ogledov

Policist se je opravičil za previsoko hitrost

Policist Youtube/Claudia Castillo
Policist se je opravičil ženski, ki ga je po večkilometrskem lovu po obvoznici ustavila in ga oštela, ker je vozil precej prehitro.

Zanimiv video prihaja iz ameriškega Miamija. Claudia Castillo je z armaturno kamero posnela lov na prehitrega policista, ki ni bil na nujni vožnji. Švigal je sem in tja med prometom in vozil s hitrostmi okoli 90 milj na uro (145 km/h), kar je veliko več od ameriške maksimalne omejitve 70 milj (112 km/h). Ko je s hupanjem in prižiganjem dolgih luči le pritegnila njegovo pozornost, je ta ustavil in jo prišel vprašat, če potrebuje pomoč. 

Takrat ga je ženska pošteno oštela. "Razlog, da sem vas ustavila je, ker želim da se pogovoriva o tem, kako ste vozili z 90 miljami na uro. Vozila sem 30 milj na uro, pa ste me prehiteli, kot da bi stala na mestu. Pospešila sem do 80, pa sem še vedno jedla vaš prah. Samo rada bi vedela, kaj je razlog takšne nujne vožnje?"

Nato mu jih je še napela in ga spraševala o odgovornosti osebe, ki predstavlja uradno oblast. Policist je lekcijo poslušal kimajoč in na koncu skesano obljubil: "Zagotovo bom vozil počasneje." Kot je sicer dejal v svoje opravičilo, se mu je mudilo v službo.

Se komu danes na cesti slučajno ne mudi? V ponedeljek smo poročali o tem, kako so vozniki na primorski avtocesti tik pred tragično sobotno nesrečo mimo znaka z opozorilom na meglo divjali s hitrostmi tudi po 180 km/h. Nekaj kilometrov naprej je na dolžini slabih 300 metrov trčilo prek 60 vozil, umrli so štirje ljudje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:44 02.februar 2016.

    Ja pri nas so policisti bolj v tem smislu: Sem policist, upoštevaj mojo avtoriteto ali pa kasiraj posledice.

  • Papaja Popi 09:52 02.februar 2016.

    Saj pri nas je bil že tako policaj na kameri - - - in kaj je policaj odgovoril na to ?Jaz sem policaj, kaj mi pa moreš...................

  • maresem2 08:15 02.februar 2016.

    Če bi se primeren primer zgodil pri nas, bi gospa kasirala visoko kazen - kar za nekaj... bi organ že kaj našel, po možnosti bi jo pa odpeljali v pripor ker bi bil organ užaljen. Pač imamo policijsko državo in ...prikaži več policaje, ki mislijo, da so bogovi - so pa seveda tudi izjeme.