Avto
18 ogledov

Policist zbil pešca in jo popihal

Policijski avto Wikimedia
Policist iz ameriškega Orlanda je na prehodu za pešce zbil moškega. Stopil je iz avtomobila, ga na hitro ogovoril, nato pa ga poškodovanega pustil na robu pločnika in odpeljal. A zgodba je prišla na dan ...

Dogodek se je zgodil že januarja, a ga je policija, čeprav je zanj vedela, v dobršni meri potlačila, policist je celo ostal na dolžnosti. Te dni pa so v javnost prišli posnetki nadzorne kamere v bližini prehoda za pešce, zgodba pa je dvignila veliko prahu.

Kot poroča WESH Orlando, je policist Michael Fiorentiono-Tyrbuski s službenim vozilom januarja zbil 36-letnega Tetrisha Nunna, medtem ko je skušal prečkati enosmerno cesto. Nunn je stal že sredi prehoda in čakal, da mu bodo vozila pustila prednost, ko je pripeljal Fiorentiono-Tyrbuski in ga s službenim vozilom podrl. Pešec se je zakotalil na rob pločnika in tam obležal. Fiorentiono-Tyrbuski je ustavil vozilo, stopil k Nunnu in ga vprašal, ali je z njim vse v redu. Po treh minutah je Fiorentiono-Tyrbuski odpeljal, ne da bi prijavil, kaj se je zgodilo.

Priča dogodka pa je Nunnu vseeno prigovarjala, naj dogodek prijavi policiji, in nato je res poklical na številko 911, kar dokazujejo ohranjeni posnetki pogovora. V njem je Nunn dejal, da ga je policist, preden je odpeljal, še nadrl, češ da si je sam kriv.

News Channel 9 se je dokopal tudi do posnetkov pogovora med dispečerjem in Fiorentiono-Tyrbuskim. Dispečer je policistu dejal, da jih je nekdo opozoril na nesrečo, in da preverja, ali je bil udeležen on, pri čemer policist deluje presenečeno in sprašuje, kdo je prijavil dogodek. Priča je tudi poklicala reševalce, saj je Nunn utrpel odrgnine.

Policija: Pešec bi moral dati znak

Policija iz Orlanda je po poročanju medijev sicer izvedla notranjo preiskavo, v kateri pa je ugotovila, da je bil pešec, sicer brezdomec, za nesrečo kriv sam, saj naj ne bi jasno dal znaka, da želi prečkati cesto. Ugotovljeno pa je bilo tudi, da je policist neutemeljeno zapustil kraj nesreče.

Kljub tem ugotovitvam je policist ostal na dolžnosti, sedaj pa je dogodek prišel v javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.